3 tips til at være sund og rask hele vinteren

Vintermånederne kan være meget hårde ved vores immunforsvar. Det kan virke som om at lige så snart man er ude af den ene forkølelse, går man direkte ind i den næste og det kan fortsætte i en evighed. Derfor er det godt at styrke sit immunforsvar, så man kan være rask trods sne, kulde, blæst og influenza.

Læs i denne artikel tre tips til at blive sund og rask helt til forår.

Hold dig til let træning

Selv om vinteren er det vigtigt at holde sin træning ved lige, ikke blot for at se godt ud igennem julesæsonen men også for at styrke sit helbred. Selvom man føler sig svag og træt er det nemlig ikke en god undskyldning for at udskyde træningen til en solrig dag.

Træning og motion bidrager nemlig til at man får et bedre immunforsvar og er mindre syg. Undersøgelser viser at folk, som er fysisk aktive mindst 30 minutter per dag, har færre sygedage end inaktive personer, som var i deres omgangskreds. Derfor er det en god idé fortsat at træne og holde sig aktiv, selvom der er dårligt vejr.

Dog er der nogle forholdsregler, du bør tage hvis du har det dårligt, men også vil træne. En lille forkølelse og løbende næse bør nemlig ikke forhindre din løbetur i den nærmeste park. Men hvis du laver intens træning mens du har en forkølelse, bør du lige tænke dig om to gange.

Selvom træning styrker immunforsvaret, er dette primært noget den skal gøre i perioder, hvor du ikke er syg. Derimod skal kroppen fokusere på at blive rask frem for at pumpe blod ud til musklerne, hvis du er syg. Du bør være opmærksom på hvor syg du er inden du træner, og hvis du har feber, bør du blive hjemme i sengen, indtil du har det bedre.

Hav sunde madvaner

For at holde sig sund og rask om vinteren er det også vigtigt at du sørger for at spise alle de rigtige vitaminer og næringsstoffer gennem din kost. En balanceret og varieret kost forebygger nemlig sygdom og sørger for at du kan holde dig frisk i kulden.

Er du vant til at lave de samme retter igen og igen kan det være du har brug for noget inspiration til at ændre dine madvaner. I så fald kan du kigge på danskemaaltidskasser.dk, hvor du finder forskellige typer af måltidskasser, som passer til dit behov.

Kasserne kan tilpasses til den mængde af personer, som bor i huset og hvor ofte man vil modtage. På den måde behøver man heller ikke tænke over indkøb. Det er nemlig klaret for dig på forhånd.

Har du svært ved at optage vitaminer eller få den rigtige mængde af næring gennem din kost? Så bør du måske overveje at købe kosttilskud, så du er dækket ind fra alle vinkler. Det kan f.eks. være at hvis du som vegetar mangler protein, kan du supplere med Spirulina for at få den rigtige mængde protein til din livsstil.

Sov som Tornerose

Det er vigtigt at tage sygdom i opløbet, og derfor er søvn et af de vigtigste tricks til at holde sig rask om vinteren. Når du sover, lader du nemlig din krop restituere og forebygge infektioner fra bakterier og virus.

Derfor kan du med god samvittighed sige nej tak til at tage i byen, når dine veninder vil ud i dårligt vejr – og tage en morfar på sofaen med et dejligt varmt tæppe omkring dig i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *