I Aarhus forkæler de deres mødre

Har du nogensinde tænkt på, hvor i landet folk er bedst til at sætte pris på deres mødre? Måske får du i denne artikel noget af svaret, hvor vi kigger nærmere på en undersøgelse foretaget af flowr.dk. Den viser nemlig, at århusianerne umiddelbart forkæler deres mødre mest i forbindelse med mærkedagen Mors dag.

For nogle er mors dag ikke en vigtig ting, imens andre betragter det som en rigtig god anledning til at vise taknemmelighed over for sin mor. Netop denne forskel er måske også kommet til udtryk, når man kigger på den undersøgelse, som online-blomsterforretningen, flowr.dk har foretaget i forbindelse med mors dag.

Den indikerer nemlig, at der er steder i landet, hvor de er bedre til at sætte pris på deres mødre end andre. Faktisk kommer hele 8,3 procent af salgene fra Aarhus i forbindelse med mors dag, imens det kun er omkring 15 procent, som er købt fra København. Det på trods af, at København altså er cirka fire gange større end Aarhus, og derfor burde ligge på et noget højere tal.

I Aarhus er de bedst

Undersøgelserne viser altså, at de i Aarhus er bedst til at forkæle deres mødre. Spørgsmålet er så, om det kun er en tendens, som gælder på mors dag, eller om det faktisk er noget, man også kan se helt generelt. Nogle vil mene, at traditionen måske bare er mere udbredt i Aarhus, imens andre nok vil påstå, at den faktisk giver et meget rigtigt billede.

København halter efter

Som sagt viser undersøgelsen, at København halter en hel del efter Aarhus, når det kommer til at købe blomster på mors dag. Om det handler om kulturforskellene skal være uvist, men sikkert er det, at der også bor rigtig mange jyder i København. Andre vil måske påstå, at det skyldes de meget høje huslejer, som findes i hovedstanden, og at man derfor vælger at spare andre steder, hvor man kan, og hvor det ikke er strengt nødvendigt at bruge penge.

Lille ting – stor forskel

Når man køber en buket til sin mor på mors dag, er det en forholdsvis lille ting at gøre. Det kræver ikke det store arbejde, og det er også muligt at finde en buket til beskedne penge. Modtageren af blomsterne vil dog formentlig nok opleve det som en lidt større ting, og det kan derfor nemt være det hele værd at købe sådan en buket.

Det har Århusianerne tilsyneladende opdaget, for de er gode til at huske denne lidt specielle mærkedag, som har vokset sig større og større med årene. Man kan spørge sig selv, om det skyldes aldersgennemsnittet i byen, at der er en større gavmildhed. Sikkert er det i hvert fald, at der i Aarhus bor rigtig mange unge mennesker, som for kort tid siden har boet hjemme hos deres mødre. Måske giver det en større tendens til at flotte sig lidt og købe noget til mor.

Mange gode varianter

Når man vælger den perfekte gave på Mors dag, er det for mange naturligt at gå efter blomster. Der findes rigtig mange flotte typer buketter, som måske passer særligt godt til netop denne anledning. Egentlig er der ikke nødvendigvis et tema, man skal gå efter til Mors dag, men mange vælger nogle røde farver, som selvfølgelig er et typisk symbol på kærlighed, hvilket er oplagt, når man vil vise taknemmelighed.

Andre går efter noget helt andet end blomster, og faktisk er det blomsterbutikkerne også ofte muligt at købe andre typer af gaver. Chokoladen er selvfølgelig en sand klassiker, og det er også noget, som frembringer stor glæde. Alternativt skal man købe en personlig gave eller skrive et sødt kort.

Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med flowr.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *