Få hvide tænder med tandblegning

Vi kan vidst alle blive hurtige om, at selv den sødeste fyr er frastødende, hvis han har gullige/ulækre tænder. Faktisk er mundhygiejne noget af det vigtigste når vi prøver at score, og det gælder også den anden vej rundt! Hvide og lækre tænder vil oftest være vigtigere end, hvorvidt du har en bums i panden eller på kinden.

At tændere bliver mindre hvide med alderen er naturligt. Tænder misfarves af de fødevarer vi spiser og de vaner vi har, for eksempel rødvin, rygning eller kaffe. En stor del af befolkningen, og især den ældre del, har derfor ikke et skinnende smil, men ved tandblegning kan dette let og hurtigt ændre sig, for selv en lille ting kan betyde utrolig meget.

Man kan både blege tænderne derhjemme med et gør-det-selv-kit, men din tandlæge vil til enhver tid anbefale at få gjort det ved en professionel tandplejer for at sikre det bedste resultat. Fordelene ved at købe det hele selv er, at man selv kan styre præcis hvornår man vil gøre det og ikke er afhængig af tid hos tandlægen. På den anden side kræver det individuel rådgivning for et pænt og holdbart resultat. Normalt er det også lidt dyrere at få hjælp fra en professionel tandplejer, men til gengæld sikrer det et pænere resultatet og de rådgiver dig gennem hele processen. Selv efterfølgende hvis man har spørgsmål til vedligehold af de blegede tænder.

Hos en professionel tandplejer foregår tandblegning ved at tænderne bleges med såkaldt “blege-gel”. Dette får man med hjem sammen med en tandskinne og så anbefales det ofte at man bruger det i to uger.

Ulemperne ved at blege sine tænder er, at man hver gang fjerner en lille smule af den emalje, der beskytter tænderne. Derfor bør man også kun blege sine tænder, efter at have rådført sig med sin egen tandlæge. I nogles tilfælde er det meget vanskeligt at få et godt resultat, for eksempel hvis man har fyldninger eller kroner, da de også kan optage farver fra madvarer, men ikke reagerer på blegemiddel.
Desuden kan man opleve mere sensitivt og overfølsomt tandkød i nogle dage og isninger i tænderne kan også forekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *