Få styr på rideudstyret til din islænder

Den islandske hest er en helt særlig hest, og derfor er det også nogle gang nødvendigt at købe særligt udstyr til den. Det er naturligvis altid en mulighed at bruge almindeligt rideudstyr, men både du og hesten vil få en bedre oplevelse ud af rideturen med udstyr, som er tilpasset den islandske hest. Du kender sikkert alt til, at islændere er små, robuste heste, som mestrer helt op til fire eller fem gangarter men læs mere nedenfor om, hvorfor du bør købe specielt udstyr til din specielle hest.

Islænderudstyr

Hvorfor udstyr til islænderheste er anderledes end til andre heste

De fleste almindelig bid er delt i to dele – den islandske hest vil dog finde det mere behageligt, hvis den får et bid, som er delt i tre dele. Det gør blandt andet, at hesten har lettere ved at synke. Og endnu vigtigere så har tykkelsen og længden også en betydning. Hvis hesten får et bid, som er udviklet specielt til islændere, så vil den finde det mere behageligt, og du vil som rytter have en bedre kommunikation med hesten.

Den rigtige sadel kan også forbedre oplevelsen for både hest og rytter. En islændersadel vil f.eks. ofte være kortere i længden. Den vil være optimeret til at genere hesten mindst muligt og til at give den bedste forbindelse mellem hest og rytter. Derudover kan nævnes særlige strigler, som let kan fjerne mudder og løse hår fra den lange og tykke pels eller vægtklokker, som øger vægten på hestens forben for at forbedre tølten. Mange islændere lider også af sommereksem, og her er det jo en særlig god idé at være godt forberedt, hvis det sker, så hesten kan få hurtig lindring.

Husk også godt udstyr til rytteren

Den islandske hest er elsket af mange, og hvis du er så heldig, at du selv har en islænder så forkæl den med at købe det rette udstyr, så den lille viking har det bedst muligt. Et godt sted at starte med at tage et kig er blandt andet på Rideudstyr.com, som har et alsidigt udvalg af islænderudstyr.

Hvis det ikke bare er hesten, som skal forkæles, så findes der også masser af beklædning til rytteren. Hesteejere bruger mange timer udendørs i alt slags vejr, og derfor er det også vigtigt at være klædt godt på, så de holder sig varme og tørre. Og hvad passer bedre til en ejer af en islænder end en lækker islandsk sweater?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *