Forfølg den minimalistiske stil

Den minimalistiske stil er en meget populær indretningsstil. Den er meget udbredt i Skandinavien, hvilket også gælder Danmark, hvor den præger mange hjem. Kendetegnene for den minimalistiske stil er, at helheden fremstår meget enkel.

Kvalitet over kvantitet

Hvis man skal indrette sit hjem minimalistisk, skal man tænke kvalitet fremfor kvantitet. Ønsker man at opnå den minimalistiske indretning bør man begrænse sig, og derfor kun have få møbler med enkelt udseende. I minimalistiske hjem finder man desuden aldrig overdreven vægpynt eller andre små nips.

Det er en god idé at starte jagten på et minimalistisk hjem med en god hovedoprydning. Mange kan nikke genkendende til at gemme ting, som de tror de får brug for, for aldrig at benytte sig af dem. En minimalist lever i nuet og ejer altså kun de ting, som er nødvendige for livet i nuet. Derfor skal man være meget kritisk, når man rydder op i hjemmet, og kun gemme få ting, som er nødvendige eller har stor personlig betydning.

Moderne møbler

For at følge en minimalistisk stil, er det godt at vælge blanke overflader. Man kan med fordel vælge store, enkle vinduer, som skaber luft og liv. Det gælder også spejle, som er med til at få rum til at synes større.
Minimalisten holder sin stil enkel og rå. Derfor skal man have det i tankerne, når man udvælger møbler. Et godt råd er at holde sig til møbler udarbejdet i træ. Dermed får man et naturligt element i sin minimalistiske stil. Helt optimalt er det at vælge lyst træ, som får rummet til at se mere åbent ud. Hvis man ikke ønsker at inddrage træ i sin indretning, kan man med fordel vælge marmor. Marmor har også trendet meget de seneste par år, og det er derfor muligt at finde mange forskellige produkter i marmor. Det gælder både store produkter som bordpladen til sofabordet til mindre produkter som lysestager og vaser. Fremfor det naturlige element der tilføjes stilen ved træprodukter, tilfører marmor seriøsitet til stemningen, og det fremstår mere eksklusivt.

Tilbehør

Før man afskriver den minimalistiske stil af frygt for at skulle skille sig af med alt tilbehør, så bør man læse med her. Den minimalistiske stil fokuserer som udgangspunkt på et meget enkelt udseende, men derfor kan man godt gøre den minimalistiske stil personlig. Hvis man ønsker at integrere tilbehør til stilen, kan man gøre det til et gennemgående tema. Hvis man for eksempel er den heldige ejer af gamle ølkasser i træ, kan man have dem placeret rundt omkring i boligen. For eksempel kan man stille to ølkasser under fjernsynet, man kan have en ølkasse i stuen til diverse blade, magasiner og aviser – eller hænge et par ølkasser op på væggen som alternativ til hylder. Man kan eventuelt også hænge øletiketter op, for at fuldføre temaet. Hvis man tilføjer for eksempel øl-temaet som pynt, er det en god idé at nedtone andre elementer i lejligheden. Det betyder, at man skal holde sig til gardiner, puder og sengetøj i neutrale farver. Man kan med fordel anskaffe sig sengetøj fra Georg Jensen, som bringer et hav af muligheder for ensartet sengetøj, så man fortsat kan holde stilen minimalistisk.

Så har man ønsket om at jagte den minimalistiske stil, bør man starte med en grundig hovedoprydning. Man skal dog ikke føle sig nødsaget til at smide alt tilbehør ud. Det er netop muligt at beholde pynt i boligen på trods af den minimalistiske stil, man skal blot gøre det til et gennemgående tema i stilen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *