Forkæl dig selv og dine gæster med en kold hvidvin til sommermiddagen

De lyse nætter er lige om hjørnet, og det indbyder til fest og hyggelige stunder med gode venner. De lange lyse aftener gør, at vi har lyst til at blive siddende på terrassen ud til de sene nattetimer, og har vi et godt glas kølig hvidvin i hånden, så bliver det ikke meget bedre.

hvidvin

Hvornår kan en hvidvin bruges?

Om sommeren foretrækker vi ofte et køligt glas hvidvin til maden frem for de lidt tungere rødvine. Serverer du en fed fisk til middagen, så passer en let og syrlig hvidvin rigtig godt hertil. Serverer du derimod en mager fisk, så vil en mere krydret hvidvin gøre sig godt. Generelt er hvidvin også en rigtig lækker partner til alt slags skaldyr f.eks. rejer eller krabbeklør.

En anden yndet sommerspise, som gør sig rigtig godt sammen med hvidvin, er fjerkræ og i særdeleshed kylling. Kylling går godt i spænd med hvidvin, da smagen ikke er for dominerende i forhold til det lyse kød, som har en let og forholdsvis neutral smag. Ligeledes er svinekød også et forholdsvist lyst kød, og selv om der er lidt mere knald på smagen, så passer en hvidvin stadig rigtig godt til. Det fleste lette anretninger som f.eks. en salat eller pastaret vil være perfekte sammen med en kølig hvidvin. Hvis der skal serveres dessert efter middagen, så kan en hvidvin gå sig rigtig godt til et ostebord, hvor der ikke bliver serveret alt for tunge oste.

En frisk kold hvidvin er også rigtig brugbar, hvis du ønsker at servere en aperitif inden maden f.eks. ledsaget af en lille snack. I picnickurven sammen med en masse lækre tapasretter vil en frisk hvidvin gøre stor glæde. En hvidvin kan også sagtens drikkes alene som en kold forfriskning i solstrålerne på terrassen, eller mens I venter på at grillen bliver varmet op.

Find din næste hvidvin på internettet

Mange tænker ikke på internettet som en mulighed, når de skal indkøbe vin. Men det er faktisk en rigtig god måde at shoppe vin på, for du får muligheden for i ro og mag at læse om de forskellige druer, og hvad de gør sig godt til. Det kan nogle gange blive uoverskueligt, når man står i forretningen og kigger på de mange forskellige flasker. Find et spændende udvalg af velsmagende hvidvin her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *