Gør din bolig sommerklar

Skal du gøre din bolig sommerklar? Uanset om du bor i hus, lejlighed, kollegie og så videre, så er det vigtigt, at man ikke glemmer at gøre sin bolig sommerklar. Det kan være en længere proces at sætte sit hjem i god stand. I denne artikel finder du derfor en række tips til, hvordan du gør din bolig klar til sommeren.

Rengøring

En af de vigtigste ting, som du skal gøre i forbindelse med at istandsætte din bolig er at gøre rent. Det nytter ikke noget at man investere i nye møbler og låger, hvis de alligevel ikke kan ses af bare støv. Derfor kan du med fordel sætte en weekend af til at få rengjort dit hjem. Det er vigtigt at man gør hovedrengøring 1 til 2 gange om året, og foråret er et perfekt tidspunkt at gøre det på. Der er mange måde, hvorpå man kan gribe rengøringen an. Dog findes der en række tommelfingerregler, som man med fordel kan følge, for at opnå en grundig og effektiv rengøring.

  • Sørg for at rydde op, inden du begynder med at gøre rent. Det er svært at vaske gulvet, hvis der ligger tøj over hele gulvet. Desuden er den en god idé at man tage alle de møbler væk fra gulvet, som man kan.
  • En anden god fingerregel er at gøre rent oppefra og arbejde sig nedad derfra. Ved at gøre dette, sparer man sig selv for at skulle vaske gulvet af flere omgange, hvis man hiver noget støv eller andet ned på gulvet.
  • For at gøre væggene rene så støvsug først væggene med et blødt mundstykke, og herefter vask væggene med Ajax-vand.
  • Hvis man har en flisevæg, hvor der er kommet stegefedt eller pletter på, så kan disse fjernes med en blanding af vand og eddike. Herefter skal man smøre det ud og lade sidde i en halv til hel time.

Nogen møbler kan tåle at blive rengjort alt afhængig af materialet. Dog kommer der et tidspunkt, hvor man bliver nødt til at tage ud og investere i nye møbler. Et møbel som man vil få stor gavn af er en usofa. En usofa samler hele hjemmet og derfor er det en god investering. Hvis det endnu ikke er tid til nye møbler, så er der en række gode tips til, hvordan man rengør disse:

  • Til polstrede møbler skal man starte med at støvsuge alle overflader, og herefter mikse en blanding af danskvand og opvaskemiddel uden farve. Derefter skal man blot puppe på pletten indtil den er væk.

 

Det praktiske

Har din bolig vinduer elle døre, som trækker? Så er det vigtigt, at du hurtigst muligt for dem udskiftet. Hvis man har et vindue som trækker, vil det meget hurtigt komme til at koste dig mange penge, som man hurtig kan se på varmeregningen. Så sørg for at investere i nye vinduer, mens du gør din bolig sommerklar. På den måde er du nemlig klar til vinterens kulde. Hvis du ønsker at renovere mere i dit hjem, er det vigtigt, at man laver en tinglysning af skødet. På boligadvokater.info kan du finde meget mere information om, hvorfor det er så vigtigt at få lavet en tinglystrapport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *