Hvorfor vælge en shampoo af naturlige ingredienser?

Varehylder i både butikker og webshops bugner med så stort et udvalg i shampoo og hårpleje, at det kan være svært at træffe et ansvarligt valg. Det gør det dog ikke mindre nødvendigt at undersøge, hvad shampooflasken indeholder. Livslange allergier og eksemer er ofte et resultat af for mange kemiske stoffer og parabener i vores personlig plejeprodukter, og shampooer er her ingen undtagelse. Det kræver en opmærksom forbruger at undgå ovenstående tilfælde, men det er ikke umuligt at forebygge. Dog er ikke alle shampooer uden allergimærkning et dårligt valg for den enkelte forbruger. Med lidt viden og vejledning kan man som forbruger være ganske rolig. Eksperter advarer derimod mod den såkaldte cocktaileffekt, som kan være direkte sundhedsskadelig.

Undgå cocktaileffekten

Det har aldrig været nemmere at være en miljøbevidst forbruger. I Danmark er det et krav til producenten, at der i varedeklarationen oplyses om konserveringsmidler og andre kemiske stoffer, som forbrugeren kan have allergi overfor. Alligevel evnes det endnu at tilsætte rigeligt med parabener endda af den slags, som er blevet erklæret hormonforstyrrende og allergifremkaldende. Det er derfor ikke blot risikabelt for ens eget helbred at forbruge uden omtanke – men også for sin familie.

Desuden har Miljøstyrelsen advaret mod shampooer med for mange kemiske stoffer, da det ender direkte nede i vores afløb, og derfor også er miljøbelastende. Der er altså både miljømæssige og helbredsmæssige årsager til at være opmærksom i sit køb af shampooer. Det lader dog til, at den mest risikable realitet ligger i blandingen af de kemiske stoffer. Forbrugerrådet Tænk har advaret mod en blanding af disse hormonforstyrrende stoffer – cocktaileffekten. Bruger man flere produkter såsom deodorant, tandpasta, parfume og lignende med tilsvarende mange kemiske stoffer og parabener, kan denne kombination have alvorlige følger for helbredet.

Find den rette shampoo online

Det behøver ikke at være umuligt at bevæge sig mod butikshylderne eller til sortimentet online, såfremt man er oplyst om produkternes indhold. Det kan virkelig blive en strid sag at skulle gøre dette, og derfor gør mange webshops bl.a. det, at de udvælger særlige brands, som kunderne kan vide sig sikker på og være trygge ved.

Sider som BellaBellacci.dk tilbyder et bredt udvalg af naturligt producerede shampooer. Er man usikker på mærkets loyalitet, kan man videre søge vejledning om den naturlige pleje til sin egen hårtype på webshoppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *