Kom godt igennem vinteren med disse tips

Vi er efterhånden kommet godt ind i vinteren og de mørke dage er over os. For mange er vinteren en lidt trist årstid, men du kan heldigvis gøre meget for at komme godt igennem vinteren. Vi har samlet et par tips i denne artikel til hvad du kan gøre for at komme godt igennem det sidste af vinteren.  

Sund kost og motion

Hele året rundt, er det vigtigt at spise sundt og dyrke motion, men især om vinteren er det ekstra vigtigt at du sørger for at spise sundt og dyrke motion. Det er nemlig afgørende for at have god energi i hverdagen, og hvis du mister energi, fx fordi du spiser usundt, kan det være med til at gøre det sværere at komme udenom de mørke dage i løbet af vinteren.

For at spise sundt, handler det først og fremmest om at spise varieret. Selvom du spiser varieret kan det dog være svært at dækket behovet for de forskellige vitaminer og mineraler. Men her kan kosttilskud være med til at hjælpe. Der er fx mange der supplerer kosten med tilskud af omega-3 via fiskeolie. Om vinteren kan det samtidig være nødvendigt med et tilskud af d-vitamin, da vi normalt får meget d-vitamin fra solens stråler.

Motion er også vigtigt, og her kan du med fordel dyrke lidt motion udenfor, da frisk luft kan være med til at gøre dig gladere. Selvom det er mørkt meget af tiden, er det vigtigt at komme ud at få lidt frisk luft, for at komme godt igennem vinteren. Og lidt motion behøver ikke at være en lang intens løbetur, det kan sagtens være en rask gåtur eller en cykeltur.

At sove godt er essentielt

At sove godt er, ligesom sund mad og motion, også essentielt for at komme godt igennem vinteren. Hvis du ikke sove godt lige nu, gælder det om at skabe en god søvnrutine, og have et godt soveværelse, der er indrettet til at du kan sove godt.

For at få en god søvnrutine, skal du først og fremmest sørge for at gå i seng og stå op på nogenlunde samme tid hver dag. Hvis du går i seng på forskellige tidspunkter bliver din krop forvirret, og det vil derfor være sværere at falde i søvn om aftenen.

Ud over en god søvnrutine, er det også vigtigt at du har indrettet dit soveværelse, så du får de bedste muligheder for at sove godt. Det er fx med mørklægningsgardiner, så du kan sove selvom det er lyst og så er det selvfølgelig vigtigt at have en god seng, der passer til dig. Hvis du er i tvivl om hvilken seng der passer godt til dig, kan du se et stort udvalg af forskellige senge hos Sengetid.

Forkæl dig selv

Vores tredje råd til at komme godt igennem vinteren er at huske at forkæle dig selv. Vi skrev i første afsnit at det er vigtigt med sund kost og motion, men der skal også være plads til lidt god mad i vinteren, så du har mulighed for lidt selvforkælelse.

Når du forkæler dig selv, får du en bedre mulighed for at være gladere og det kan derfor også være med til at du kommer godt igennem vinteren.

Du kan forkæle dig selv på mange måder – lidt god mad er en af dem. Du kan også forkæle dig selv ved at tage på shoppingtur og købe lidt nyt tøj eller noget lækkert til boligen som fx et par nye almindelige håndklæder eller lidt ny dekoration til boligen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *