Sådan afstresser du fra en travl hverdag

Vi har alle oplevet følelsen af træthed, ondt i nakken, hovedpine og en masse tanker, der kører rundt, idet vi skal nå en masse. Men indimellem er det vigtigt, at vi kan koble af og gøre noget for os selv, idet det er hårdt for kroppen altid at være på farten. Hvis du kan nikke genkendende til bare én af de mange følger, som en travl hverdag kan have på vores krop, så læs med her, og se hvordan du bare med små ting, kan gøre en stor ting for dig og dit velvære.

Forkæl dig selv

I en travl hverdag, har man ikke altid tid til selvforkælelse. Men det er vigtigt at huske sig selv, og en gang imellem er det en god idé at sætte tid af til at slappe af. Sæt derfor mindst en dag om ugen af til dig selv. Selvforkælelse behøver ikke nødvendigvis at være dyrt, og en dag derhjemme, hvor du tager et dejligt langt karbad med stearinlys og en lækker bathbomb, ansigtsmasker, fodbad og neglepleje er alt hvad der skal til. Gør det sjovt, og inviter en nær veninde over, hyg med jeres yndlingsmad, og sæt aftenen i selvforkælelsens tegn.

Hyg dig med din yndlingsting

Vi har alle en eller flere interesser, som vi desværre lægger i bagsædet i hverdagens travlhed med mange praktiske ting, der skal ordnes. Men selvom vi ikke behøver at gøre det hver dag, er det vigtigt, at vi en gang imellem kan slappe af med dét vi nyder at gøre mest. Det kan være at male eller tegne, at lave mad eller noget helt tredje. Hvad end det er, så husk at sætte tid af til dine interesser. En god idé kan også være at prøve noget nyt, eksempelvis at hækle. Hæklet julepynt, bliver mere og mere populært, og med julen på vej, kunne det være et sjovt nyt projekt at gå i gang med.

Pas på dig selv

Med en travl hverdag, glemmer vi at passe på vores krop. Vi undervurderer især søvnen, og som følge heraf drikker vi en masse kaffe, som påvirker kroppen. Derfor er det vigtigt at vi får den anbefalede daglige søvn, og på denne måde undgår vi også, blandt andet, poser under øjnene, som mange af os kæmper med. Dette kan også have en bekymrende effekt på os, og i takt med, at vi skal sørge for at få mere søvn og drikke rigeligt vand, så kan vi også gøre noget mere aktivt for at komme af med poserne og mindske vores bekymring, nemlig botox behandling. Man har i lang tid anset botox som et tabu, og relateret det til noget negativt, men det bruges mere og mere i dag, og hvis det kan gøre noget positivt for ens selvværd og velvære, så er det helt bestemt noget, der bør overvejes.

Tag en pause fra dine vanlige omgivelser

De fleste af os bor i storbyerne eller arbejder i en af dem, og er til hverdag omringet af storbyens larm og travlhed. En gang imellem er det derfor fordelagtigt at tage en pause fra sine vanlige omgivelser, og komme lidt væk. Det behøver ikke nødvendigvis at være en weekendtur, som kræver planlægning og overskud, men kan også blot være en spontan tur i skoven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.