Skab ekstra hygge ved spisebordet

I løbet af dagen er man som familie spredt for alle vinde. Mor og far er på arbejde, søn og datter er i skolen og skal senere til fodbold og i fitness. Huset skal gøres rent, og tøjet skal vaskes – faktisk er der utallige ting, aftaler og pligter, der skal nås i løbet af dagen. Derfor er det vigtigt, at man i hjemmet har nogle særlige steder, hvor man ved, at man samles mindst én gang i løbet af dagen. Ofte er spisebordet et af disse steder, da det er her, at man samles om i hvert fald aftensmaden, hvis ikke også om morgenmaden. Af den grund er det en god ide, at man gør dette sted mere indbydende og hyggeligt, så man har lyst til at bruge tid der. I denne artikel giver vi dig derfor tre gode tips til, hvordan det er muligt at skabe mere hygge ved spisebordet.

Spisebord

 

Praktiks og pæn voksdug

Først og fremmest er det en god ide at pynte bordet med en dug, eftersom der er en større chance for, at man gerne vil blive i nærheden af det, hvis noget er æstetisk flot. Hvis du vil være praktisk og gøre det nemt for dig selv, skal du vælge en voksdug, da den er ufattelig nem at rengøre, hvilket ydermere kommer til at spare dig for en del tid.

Nogle associerer en voksdug med noget kluntet og grimt, men faktisk er det ganske let at finde en pæn voksdug. Der er endda ofte flere muligheder, når det kommer til motiver og farver i forhold til en rigtig stofdug. Du kan få syn for sagen ved at klikke her.

Den rigtige belysning

Belysning er noget af det, der spiller rigtig meget ind, når en stemning skal defineres. Hvis belysningen er lav og varm, indikerer den hygge. Hvis den modsat er høj og hvid, vil der komme et mere klinisk og vågent udtryk over området. Den varme og hyggelige belysning er uden tvivl det bedste valg til spisebordet, eftersom det skal være hyggeligt at spise sammen. Det er i øvrigt også videnskabeligt bevist, at man ser bedre ud i dæmpet belysning – især fra skæret af stearinlys.

Stearinlys kan dog godt blive lidt træls og mørkt i længden, men det er heldigvis også let at få fat i almindelige lyspærer, der kan justeres i intensiteten, og som er varme i belysningen. Du kan klikke her og finde den helt rigtige belysning til dit spisebord.

Masser af blomster

Sørg desuden for at sætte friske blomster på bordet ofte. Blomster giver nemlig et skønt samlet udtryk, og det giver bare noget ekstra til hele stemningen – især hvis det er blomster fra en af de personer, der sidder ved bordet.

Hvis det skal se helt æstetisk perfekt ud, skal blomsterne selvfølgelig matche sine omgivelser. Det vil sige, at de ikke skal have en farve, der ikke komplementerer dugens farver. Hvis farverne ikke matcher, er der en god chance for, at det samlede udtryk vil ende ud med at være rodet, hvilket bestemt ikke kommer til at føre til hygge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *