Vejen til smukt hår – Sådan genskaber du glans og sundhed i dit hår

Vores hår bliver hver dag udsat for slid i form af blandt andet skiftende vejr, hårtørrer, fladjern og opsætning af håret.
Der er flere måder at holde håret sundt på både ved hjælp af kosten men også de uendeligt mange hårprodukter, der efterhånden findes på markedet.

Vi har samlet en række tips til, hvordan du i hverdagen kan få genskabt et sundt og glansfuldt hår.

6 veje til sundt hår – det bør du overveje at gøre i hverdagen

 1. Begræns dine hårvaske
  Dit hår har ikke godt af daglige vask, selvom du måske gerne ser, at dit hår er nyvasket hver morgen. Dit hår slides kun mere af det og bliver udtørret af det varme vand og shampoo. Begræns din hårvask til et par gange om ugen og vask med en god shampoo og balsam i spidserne. Giv også håret en god kur et par gange om måneden.
  Find bredt sortiment af Keratase her.

Bonustips: Kan dit hår føles fedtet mellem dine hårvask, så benyt dig af en tørshampoo.

 1. Skånsom hårbørstning
  Dit hår og hovedbund har godt af at blive friseret, men forsøg ikke at være for voldsom ved manken. Dine hårstrå risikerer at knække, og du vil miste en masse volumen.
 2. Lufttør håret
  Dit hår har ikke godt af at blive føntørret ved høj varme eller fladet dagligt af et glohedede fladjern. Lad dit hår lufttørre en gang i mellem eller anvend i stedet koldluft-funktionen på din føntørrer.
 3. Få klippet spidserne i ny og næ
  Vil du opnå et sundt og glansfuldt hår, er det ens betydning med at få klippet spidserne regelmæssigt, så lokkerne ikke spalter og tørrer alt for meget ud. Klip gerne enderne hver tredje måned.
 4. Prioriter hårfarvningen
  Hårfarvning er ikke just sundt for håret, og du bør derfor prioritere dine ture med hårfarvningen. Farv kun når det er allermest nødvendigt, og bed ellers din frisør om at tilføre en kur i din hårfarvning.
 5. Kosten har også noget at sige
  Når det kommer til vores kost, kan det også have en stor indflydelse på vores hårs sundhed. Spis sundt og varieret, drik en masse vand og husk at få masser af vitaminer, som både er godt for vores hud og hår. Spis fed fisk, nødder og avokado, og tag et B-vitamin supplement for at styrke hår og negle.

Hvorfor vælge en shampoo af naturlige ingredienser?

Varehylder i både butikker og webshops bugner med så stort et udvalg i shampoo og hårpleje, at det kan være svært at træffe et ansvarligt valg. Det gør det dog ikke mindre nødvendigt at undersøge, hvad shampooflasken indeholder. Livslange allergier og eksemer er ofte et resultat af for mange kemiske stoffer og parabener i vores personlig plejeprodukter, og shampooer er her ingen undtagelse. Det kræver en opmærksom forbruger at undgå ovenstående tilfælde, men det er ikke umuligt at forebygge. Dog er ikke alle shampooer uden allergimærkning et dårligt valg for den enkelte forbruger. Med lidt viden og vejledning kan man som forbruger være ganske rolig. Eksperter advarer derimod mod den såkaldte cocktaileffekt, som kan være direkte sundhedsskadelig.

Undgå cocktaileffekten

Det har aldrig været nemmere at være en miljøbevidst forbruger. I Danmark er det et krav til producenten, at der i varedeklarationen oplyses om konserveringsmidler og andre kemiske stoffer, som forbrugeren kan have allergi overfor. Alligevel evnes det endnu at tilsætte rigeligt med parabener endda af den slags, som er blevet erklæret hormonforstyrrende og allergifremkaldende. Det er derfor ikke blot risikabelt for ens eget helbred at forbruge uden omtanke – men også for sin familie.

Desuden har Miljøstyrelsen advaret mod shampooer med for mange kemiske stoffer, da det ender direkte nede i vores afløb, og derfor også er miljøbelastende. Der er altså både miljømæssige og helbredsmæssige årsager til at være opmærksom i sit køb af shampooer. Det lader dog til, at den mest risikable realitet ligger i blandingen af de kemiske stoffer. Forbrugerrådet Tænk har advaret mod en blanding af disse hormonforstyrrende stoffer – cocktaileffekten. Bruger man flere produkter såsom deodorant, tandpasta, parfume og lignende med tilsvarende mange kemiske stoffer og parabener, kan denne kombination have alvorlige følger for helbredet.

Find den rette shampoo online

Det behøver ikke at være umuligt at bevæge sig mod butikshylderne eller til sortimentet online, såfremt man er oplyst om produkternes indhold. Det kan virkelig blive en strid sag at skulle gøre dette, og derfor gør mange webshops bl.a. det, at de udvælger særlige brands, som kunderne kan vide sig sikker på og være trygge ved.

Sider som BellaBellacci.dk tilbyder et bredt udvalg af naturligt producerede shampooer. Er man usikker på mærkets loyalitet, kan man videre søge vejledning om den naturlige pleje til sin egen hårtype på webshoppen.

Hvilken frisure passer til dit ansigt?

Din frisure skaber rammen om dit ansigt og udstråler en stor del af din personlighed. Det kan derfor være farligt blot at hoppe med på tidens hotteste trends inden for hårmode, for hvis den ikke passer til din ansigtsform, så kan den gøre meget mere skade end gavn. Har du ikke den ansigtsform som du drømmer om, så er det heldigvis muligt at manipulere og snyde lidt med hjælp fra den rigtige frisure, makeup og hårfarvning.

frisør herning

De forskellige ansigtsformer i forhold til frisurer

De mest gængse ansigtsformer er oval, rund, hjerteformet og firkantet. Det er også gavnligt for dig selv at finde ud af hvilken form dit ansigt har. Det har nemlig for eksempel også betydning for hvilken slags briller eller solbriller du bør vælge.

Det ideelle ansigt i forhold til frisurer er ovalt, for hvis du har et ovalt ansigt, så kan du bære næsten alle frisurer. Den ovale form er meget harmonisk, og vil gå godt med både kort og langt hår, krøllet eller glat.

Det runde ansigt er karakteriseret ved være cirka lige så bredt som det er højt, og har runde fyldige kinder. Meget fylde i toppen af håret vil få ansigtet til at virke smallere. Det gør sig gældende for både langt og kort hår.

Et hjerteformet ansigt har en smal hage, som kranser op i en bred pande. Her vil det være godt med langt hår, som har god fylde omkring hagen, hvilket vil hjælpe med at skabe balance i ansigtet. En frisure med meget fylde foroven vil derimod få den øverst halvdel af hovedet til at se meget større ud.

Hvis du har et firkantet ansigt, så vil det klæde dig bedst med en mellemlang eller kortere frisure. Et firkantet ansigt har typisk et markeret kæbeparti og pande, som er cirka lige brede. Vil du understrege ansigtsformen, så vil et skarpt pandehår være godt.

Hårfarve kan også gøre rigtig meget både godt og skidt for ansigtet. Vælger du, at dit hår skal være helt lyst, så vil det klart klæde dig bedst, hvis din hud har gyldne undertoner. Hvis den ikke har det, så er det måske bedre blot at få lyse reflekser i håret, så det ser dejligt sommerfriskt ud. Er du meget mørk i huden, så er det bedst, at du holder dig til de mørkere og mere gyldne toner i håret, for at det ikke skal komme til at se unaturligt ud. Er du meget lys i huden, så vil du modsat også komme til at se meget bleg ud, hvis du farver håret helt sort.

Få hjælp til at finde den rigtige frisure

Vil du være sikker på at få en frisure, som passer godt til dit ansigt, så er det en god idé at rådføre dig med en god frisør. Frisør i Herning, Katja Ø, kan hjælpe dig med at finde netop den frisure, som kommer til at fremhæve dine bedste træk. Mangler du ligeledes hjælp og vejledning til reflekser eller hårfarvning i Herning, så kan du også få hjælp til det.

Pas på håret i solen

Nu er foråret for alvor kommet over os, så det er kun et spørgsmål om tid, før vi har sol, sommer og sandstrand – men er du helt klar til sommeren?

Det er især vigtigt at passe på dit hår, hvis du vil undgå, at alle forårets og sommerens udskejelser kan ses i lang tid efter. Sol og saltvand er nemlig med til at udtørre håret og gøre det både stift og kedeligt at se på. Derfor er det vigtigt, at du allerede nu sørger for at pleje dit hår ekstra godt, så det forbliver skinnende, stærkt og fyldigt hele sommeren igennem.

Prøv for eksempel Honey & Hibiscus Hair Reconstructor fra John Masters Organics, som genopbygger dit hår med de stoffer, der findes i unge hårstrå og gør håret både stærkere og flottere, samtidig med at honning og hibiscus tilfører sunde fedtsyrer, som får håret til at se sundt og velnæret ud.

John Masters Organics

Alle John Masters Organics produkter er udviklet specielt til at give dit hår den bedst mulige pleje, så det modstår hverdagens udfordringer og altid ser velplejet ud. Produkterne indeholder kun naturlige ingredienser, og de er næsten alle økologiske. Det betyder, at dit hår får alle de næringsstoffer, det har brug for uden kemikalier som parabener og kunstige duft- og farvestoffer, der kan være til skade for både dig og miljøet.
På den måde er du sikker på, at dit hår får den bedst mulige pleje, og du beskytter samtidig dig selv og omverdenen mod skadelige stoffer.

Bæredygtigt og dyrevenligt

Som et lille ekstra plus er al John Masters Organics’ emballage lavet af miljøvenlige materialer, som kan genanvendes efter brug, så du belaster miljøet mindst muligt. Derudover bliver produkterne aldrig testet på dyr, og de fleste produkter er 100 % veganske, så du kan bruge dem med god samvittighed.

Gør som mange andre danske kvinder og vælg Redken til håret

Et af de mest populære mærker herhjemme i landet indenfor hårprodukter er uden tvivl Redken. Der er måske heller ikke noget at sige til det, i og med de rent faktisk laver produkter af en skyhøj kvalitet, som ikke er set lignende hos mange andre firmaer indenfor hårprodukter. Dog kunne man nok ikke forvente meget andet, når firmaet nu engang er ejet af det store firma Loreal, som alle kvinder, og mænd for den sags skyld, nok kender til i forvejen. Så er det klart, man forventer en vis kvalitet fra mærket. Læs resten

GHD Glattejern – Det bedste glattejern

Billigt og godt GHD glattejernGHD glattejern går for at være det absolut bedste glattejern på markedet. De fleste frisørene har taget glattejernet til sig, og du vil se samtlige stylister til de store modeshows, også bruger et GHD glattejern. I denne artikel vil jeg skrive lidt nærmere om dette fantastiske glattejern og komme ind på min erfaring med et GHD glattejern.

Hvis du ikke er interesseret i selve artiklen, men bare vil se det bedste tilbud på et GHD glattejern, så klik dig gennem linket herunder. 

 

 

Find det bedste tilbud på et GHD glattejern her

Hvad gør et GHD glattejern specielt?

Dette var et af de spørgsmål der først dukkede op i hovedet på mig, da hypen omkring GHD glattejerne begyndte for omkring 3 år siden. (Det var ca. der, jeg opdagede GHD glattejernet). Nu har jeg i min tid haft mange forskellige glattejerne og der har været store forskelle på dem alle. En ting går dog igen. Jo dyre et glattejern har været, jo bedre har det også været. Det skyldtes, at elektronikken inde i et dyrt glattejern, er noget mere avanceret end i et af de billige 200 kroners glattejern.

Noget af det, der virkelig adskiller et GHD glattejern med de andre glattejern på markedet er:

Avancerede keramiske plader

Du bruger et glattejern for at glatte håret. (No surprice…) Bruger du et glattejern af dårlig kvalitet, vil du opleve at de keramiske plader faktisk skader dit hår mere end det gavner. Dette skyldtes måden de keramiske plader bliver varmet op på og selve overfladen på de keramiske plader. Håret har selvfølgelig ikke godt af at blive varmet op uanset hvad, men de billige glattejern gør det bare meget værre end de lidt bedre glattejerne. Dette har GHD forsket rigtig meget i og har deraf udviklet nogle langt bedre keramiske plader.

Overfladen er mere jævn og glat end på et billigt glattejern, de keramiske plader modvirker statisk hår, og grundet materialet, absorberer og fordeler pladerne bedre den varme de modtager fra varmelegemet nedenunder.

De billige glattejern har normalt et s formet varmelegeme under de keramiske plader. Det resulterer i en ujævn opvarmning, hvor nogle områder er koldere end andre. For at modvirke denne ujævne opvarmning, vælger producenterne af de dårligere glattejern, at sætte temperaturen i vejret. Dermed kan du sagtens opleve et billigt glattejern kan varme helt op til 270 grader, simpelthen bare for at kompensere for det dårlige varmelegeme. Ikke nok med at elregningen bliver højere, så forøger du også risikoen for at få alvorlige forbrændinger og MEGET skadet hår. Det giver sig selv, at håret ikke har godt af, at blive varmet op til 270 grader!

GHD glattejern bruger et varmelegeme der opvarmer de keramiske plader mere jævnt, hvorved de kan nøjes med temperature oppe omkring 175-190 grader. Stadig mere end nok til en forbrænding og ødelagt hår, men langt bedre end de billigere modeller.

En anden forskel du vil se er, at GHD har lavet deres keramiske plader rundt i kanterne, hvilket gør at du kan style håret på helt nye måder!

Avanceret teknologi/elektronik/funktioner

Jo flere funktioner dit glattejern skal have, jo dyre bliver det. GHD glattejerne er fyldt til randen med fede funktioner, men også med en masse avanceret elektronik, hvilket selvfølgelig gør at prisen bliver noget højere end de billige modeller.

 • Den første funktion jeg vil nævne er deres avanceret elektroniske styring. Denne styring gør at, hvis dit glattejern kommer under 80 grader, så vil glattejernet automatisk slukke. Det gør den fordi, at der dannes skadeligt fugt ved temperature under 80 grader så, hvis dit glattejern stod og kørte på omkring 70 grader, ville du danne en masse fugt, hvilket vil forringe levetiden på produktet markant! Dette kaldes også for “Shiver mode” og er intet mindre en genialt. Den gør at dit GHD glattejern kan overleve i rigtig mange år.
 • Automatisk slukke funktion. Er der noget vi piger/kvinder er gode til, så er det at gå fra et tændt glattejern. Det bruger derfor en masse strøm, men det er også utrolig brandfarligt og, du risikere at få alvorlige forbrændinger, hvis du lige pludselig ser det og tager fat i det for at lægge det på plads. GHD kender selvfølgelig også til dette problem og derfor har de indbygget en funktion der automatisk slukker dit glattejern, hvis det ikke bruges i 30 min. Du risikere altså stadig at brænde huset ned, men det er et skridt i den rigtige retning og kan forhåbentlig være med til at rede et par fine hænder fra en forfærdelig forbrænding.
 • Universal strømforsyning. GHD har indbygget en avanceret strømforsyning, der automatisk tilpasser spændingen til at give dig den bedste vedvarende effekt. Dermed kan du sagtens benytte dit glattejern overalt i verdenen, hvor du finder en stikkontakt.

Andre funktioner

Det er ikke kun elektronikken og de keramiske plader der har fået en stor opgradering i forhold til de billige glattejern. Når det kommer til udseendet og formen, har GHD glattejernet også nogle udviklinger der overgår samtlige konkurrenter.

 • Ergonomisk greb – GHD har givet alle deres glattejerne en form der ligger utrolig godt i hånden, for maksimal greb/kontrol men også for at skåne hånden og armen mest muligt.
 • Letvægtskonstruktion – GHD har fokuseret meget på at gøre glattejernet så let som muligt. Jo mere det vejer, jo svære er det at kontrollere. Vægten er virkelig også kommet helt i bund, hvilket er rigtig fedt!
 • Ledning + fleksibilitet – Ledningen er over 2 meter lang, hvilket bør være mere end nok for de fleste. Dertil har de lavet enden af glattejernet såden, at ledningen aldrig vil hænge i vejen for dig. Super lækkert!

Hvad koster alle disse funktioner?

Som du nok kan gætte dig til, så koster alle disse funktioner også ekstra meget, men du kan faktisk få det mindste GHD glattejern ned til 999 kroner, men de større modeller og pakker koster normalt omkring 1.400-1.600 kroner. Det virker måske som mange penge for et glattejern, men det er en virkelig god investering! Du køber et glattejern der kan holde de næste 10 år og du ødelægger ikke dit hår lige så meget, som du ville gøre med de dårligere glattejern, hvilket igen kan spare dig fra flere ture til frisøren.

Hvilken model skal jeg vælge?

GHD har lavet rigtig mange forskellige modeller. Den største forskel på disse modeller er dog bredden af de keramiske plader og farven på dit glattejern. Jeg vil dog alligevel gennemgå dem i korte træk

 • GHD GOLD MINI STYLER – Det smalleste af de forskellige GHD glattejern. De keramiske plader er kun 1 cm bred, hvilket virkelig gør den brugbar, hvis du har kortere hår eller bare vil lave nogle vilde detaljer i længere hår. Da bredden ikke er større end 1 cm, kan du virkelig lave nogle vilde krøller eller bølger i håret. På trods af størrelsen, er den stadig lige så varm og effektiv som de større modeller.
 • GHD GOLD CLASSIC STYLER – Dette er “mellem” modeller i GHD’ glattejerns program. Denne model har en bredde på 2,4 cm, hvilket gør at den kan varme lidt mere hår ad gangen, end den lille model kan. Den egner sig derfor til lidt længere hår. Dette er den mest solgte model, da den er tilpas bred til at fungere super godt i langt hår, men samtidig smal nok til at du kan lave fede detaljer i håret.
 • GHD GOLD MAXI STYLER – Dette er så den største model af GHD glattejerne. Disse varmeplader er 4cm i bredden, hvilket virkelig betyder at den kan tage meget hår ad gangen. Denne model anbefales til langt hår, kraftigt hår og kruset hår. Denne model eger sig dog ikke lige så godt til de mindre bølger, men du kan stadig lave lidt større detaljer i håret.

Hvilke frisure kan jeg lave med et GHD glattejern?

Et GHD glattejern giver dig uanede stylingsmuligheder. Grundet de afrundet plader, kan du bruge dit glattejern i stedet for et krøllejern. Du kan lave de helt tætte krøller, eller du kan lave de større og mere bløde bølger i håret. Det er super nemt at lave små detaljer og glattejernet er super nemt at håndtere.

Hvad siger andre om GHD glattejern?

Følger du nogle modebloggere, vil du sikkert have hørt om pudderdåserne før. Det er en af Danmarks absolut største mode/skønhedsblogs. Det er Helene og Katja der står bag bloggen, og de har udtalt om produktet: “Et GHD gold Classic Styler koster 1549 kroner, og det er mange penge. Men hvis du har råd, så er den absolut pengene værd.

Dette er ikke en mening de er ene om. En hurtigt søgning på google efter GHD glattejern reviews afsløre den ene positive anmeldelse efter den anden. Der er virkelig mange der er faldet for GHD glattejernet, og jeg er nok selv en af dem.

Jeg købte selv et GHD pink Cherry Blossom for ca. et års tid siden, og det er virkelig et af de bedste køb jeg længe har gjort. Jeg HADER når mit hår kruser eller ser ødelagt ud, men med en hurtig omgang med mit GHD glattejern, så er det super glat og lækkert at se på. Jeg kan kun anbefale dig, at spare de penge op, som det kræver. Vent med at købe en sommerkjole eller lignende og køb dig et GHD glattejern i stedet. Du vil IKKE fortryd det.

Hvor kan jeg købe et billigt GHD glattejern?

Der er mange falske GHD glattejerne på markedet, og derfor ville jeg aldrig selv, købe det brugt eller på et markede eller lignende. Der er kun nogle få godkendte forhandlere i DK og du skal være uddannet frisør for, at måtte sælge produktet. Du kan derfor købe det ved langt de fleste frisøre, men her skal du ofte give lidt mere end på nettet. Jeg har selv købt mit GHD glattejern på e-voks.dk De er absolut danmarks billigste og du kan ofte købe nogle pakker, hvor du får et glattejern plus lidt ekstra tilbehør eller hårprodukter til rigtig gode penge.

Har du selv erfaringer med GHD glattejern, så vil jeg meget gerne høre om din oplevelse gennem en kommentar herunder. Det kan hjælpe fremtidige ejere til, at bestemme sig for, om det er den rette beslutning. Har du spørgsmål, skriver du også bare. Jeg skal gøre mit bedste for at svare. 🙂