Vælg en økologisk barnevogn

Økologi er meget oppe i tiden i disse år, og det er ikke uden grund. Økologiske produkter er i mange tilfælde bedre for både os og naturen, og det handler ikke kun om mad. Faktisk kan stort set alt, der er forarbejdet eller produceret på en eller anden måde, fås i en økologisk udgave. Som regel betyder det, at produktet ikke indeholder skadelige stoffer, og det er derfor især godt, hvis du køber til dit barn.

Et af de produkter, du nok ikke har tænkt over kan laves økologisk, er barnevogne. Men østrigske Naturkind, laver faktisk økologiske barnevogne, som giver dit barn en god start på livet.

økologiske barnevogne

Hvordan kan barnevognen være farlig?

Skadelige stoffer kan findes i mange forskellige produkter, men de er især udbredte i plastik og på materialer, der bliver behandlet med en form for beskyttelse. For eksempel er mange barnevogne behandlet med imprægnering og giftige flammehæmmere.

Forbrugerrådet Tænk har i en test fundet skadelige stoffer i tre ud af syv barnevogne. I en af vognene var koncentrationen så høj, at vognen blev anmeldt til miljøstyrelsen og fjernet fra butikkerne. De stoffer, barnevognene indeholder, kan være hormonforstyrrende og skade barnets forplantningsevne, så det er ikke for sjov, at du skal være opmærksom. Risikoen er især stor, hvis dit barn kan lide at bide eller sutte på vognen.

Du skal også være opmærksom på den såkaldte cocktail-effekt, der opstår, når barnet udsættes for flere forskellige produkter med skadelige stoffer. Hvis der er skadelige stoffer i både barnevogn, lift, tøj og cremer, kan den samlede mængde nemlig hurtigt blive høj og udgøre en risiko. Derfor er det bedst, hvis du kan vælge så mange økologiske eller uskadelige produkter som muligt.

Hvorfor er en økologisk barnevogn bedre?

Naturkind er lige nu den eneste producent af økologiske barnevogne, så her tager vi udgangspunkt i deres vogn. Den er blandt andet lavet med økologisk, GOTS-certificeret bomuld, som betyder, at der er skrappe krav til både indholdet, produktionen og arbejdsforholdene for de arbejdere, der producerer bomulden. Det er den skrappeste certificering, som sikrer dig et gennemgående godt og sikkert produkt.

Derudover er det meste plastik på Naturkinds vogne erstattet med kork og træ, så hverken du eller barnet risikerer at komme i kontakt med skadelige stoffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *