Vejen til smukt hår – Sådan genskaber du glans og sundhed i dit hår

Vores hår bliver hver dag udsat for slid i form af blandt andet skiftende vejr, hårtørrer, fladjern og opsætning af håret.
Der er flere måder at holde håret sundt på både ved hjælp af kosten men også de uendeligt mange hårprodukter, der efterhånden findes på markedet.

Vi har samlet en række tips til, hvordan du i hverdagen kan få genskabt et sundt og glansfuldt hår.

6 veje til sundt hår – det bør du overveje at gøre i hverdagen

 1. Begræns dine hårvaske
  Dit hår har ikke godt af daglige vask, selvom du måske gerne ser, at dit hår er nyvasket hver morgen. Dit hår slides kun mere af det og bliver udtørret af det varme vand og shampoo. Begræns din hårvask til et par gange om ugen og vask med en god shampoo og balsam i spidserne. Giv også håret en god kur et par gange om måneden.
  Find bredt sortiment af Keratase her.

Bonustips: Kan dit hår føles fedtet mellem dine hårvask, så benyt dig af en tørshampoo.

 1. Skånsom hårbørstning
  Dit hår og hovedbund har godt af at blive friseret, men forsøg ikke at være for voldsom ved manken. Dine hårstrå risikerer at knække, og du vil miste en masse volumen.
 2. Lufttør håret
  Dit hår har ikke godt af at blive føntørret ved høj varme eller fladet dagligt af et glohedede fladjern. Lad dit hår lufttørre en gang i mellem eller anvend i stedet koldluft-funktionen på din føntørrer.
 3. Få klippet spidserne i ny og næ
  Vil du opnå et sundt og glansfuldt hår, er det ens betydning med at få klippet spidserne regelmæssigt, så lokkerne ikke spalter og tørrer alt for meget ud. Klip gerne enderne hver tredje måned.
 4. Prioriter hårfarvningen
  Hårfarvning er ikke just sundt for håret, og du bør derfor prioritere dine ture med hårfarvningen. Farv kun når det er allermest nødvendigt, og bed ellers din frisør om at tilføre en kur i din hårfarvning.
 5. Kosten har også noget at sige
  Når det kommer til vores kost, kan det også have en stor indflydelse på vores hårs sundhed. Spis sundt og varieret, drik en masse vand og husk at få masser af vitaminer, som både er godt for vores hud og hår. Spis fed fisk, nødder og avokado, og tag et B-vitamin supplement for at styrke hår og negle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *