Sådan skal du klæde dig på som businesskvinde

Selvom kvinder har været en stor del af arbejdsmarkedet i mange år, er der endnu ikke defineret nogen klar linje for, hvordan man skal klæde sig som businesskvinde. Skal man sætte fokus på de feminine sider eller ligne mændene ved at gå i jakkesæt? I denne artikel kommer vi med vores bud på, hvordan du skal klæde dig som businesskvinde.

Skab en stil der passer til din arbejdsplads

Når du skal vælge din stil som businesskvinde, gælder det om at skabe en stil, som passer til din arbejdsplads. Alt efter hvilket arbejde du har, er det nemlig forskelligt, hvordan du skal klæde dig.

Da der endnu ikke er defineret nogle klare linjer for, hvordan kvinder skal klæde sig, kan du selv vælge om du vil gå den feminine vej og skille dig ud fra mændene eller blive en del af mængden og klæde dig i jakkesæt. Ofte er det en god idé at skabe en blanding mellem de to, så du ikke skiller dig for meget ud, men stadig bruger nogle feminine træk i din påklædning.

Det er samtidig vigtigt at du vælger påklædning, der passer til din arbejdsplads, så du dermed ikke skiller dig ud fra dine kolleger.

Hvis du er på udkig efter nyt job og er i tvivl om, hvordan du skal klæde dig til jobsamtalen, gælder det om at undersøge så meget du kan om virksomheden, og ud fra det vælge hvilken stil du tror vil passe til. Til en jobsamtale er det desuden altid en god idé at gå efter den mere neutrale påklædning, frem for pangfarver, så du ikke risikere at skille dig for meget ud.

 

Gå op i de små detaljer

Når du har fået styr på din overordnede stil, er det tid til at kigge mere på de små detaljer i din påklædning. Her handler det fx om smykker og andre accessories, der kan tilføre dine outfits lidt ekstra.

En god accessorie til ethvert businessoutfit er fx et ur. I løbet af de seneste år er det blevet mere moderne at gå med ur, og det udstråler klasse, hvis du har et flot ur på, der passer til dit outfit.

Når vi kommer til smykker, handler det om at vælge nogle enkle smykker, så smykkerne ikke kommer til at stjæle opmærksomheden, men stadig giver din stil lidt ekstra.

Og så gælder det ellers om, at du har en god stil over det hele. Det er fx også vigtigt at have en flot taske med, der passer til din øvrige påklædning, så du har et gennemført outfit på. Det kan også spille en afgørende rolle at din mobil fx ikke er gået i stykker. Det kan nemlig godt ødelægge dit øvrige outfit, hvis du tager en iPhone op ad tasken med en ødelagt skærm. Derfor er det en god ide at finde iPhone reparation, hvis skærmen eller andet er gået i stykker.

 

Hav nogle gode kompetencer med i bagagen

Hvis du gerne vil have succes som businesskvinde er det vigtigt at have styr på andet end din påklædning. Din påklædning spiller en stor rolle, men det er mindst lige så vigtigt at have nogle gode kompetencer med i bagagen, som du kan bruge i dit erhvervsliv.

Hvis du gerne vil have nogle flere kompetencer, der kan være med til at give dig nogle øgede chancer, kan du overveje at tage på efteruddannelse og derigennem udvide dine kompetencer.

Du kan fx tage en kommunikationsuddannelse hos BRO, som kan styrke dine kompetencer inden for kommunikation – både mundtligt og skriftligt. Du kan også finde meget anden efteruddannelse, alt efter hvad du gerne vil lære mere om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.