Sådan kan du balancere arbejde og fritid som selvstændig kvinde

For rigtig mange af os kan det hurtigt føles som om, vi ikke har tid nok i døgnet til at nå de mange forskellige ting, vi gerne vil nå. Samtidig kan det godt virke som om, at der er et stort pres fra samfundets side om, at vi alle sammen skal have både en spændende karriere samtidig med at vi har et meningsfuldt og dybt familieliv.

Og selvom det kan være svært at finde den rette balance på, så er den naturligvis vigtigt. Det vigtigste er dog, at du som kvinde lytter til dig selv og dine egne, individuelle ønsker, frem for at tænke så meget over, hvad samfundet forventer af dig, og hvad andre kvinder i din alder gør.

Sørg for at forventningsafstemme dine familieønsker med din partner

For mange kvinder kommer der omkring de fylder 30 år et større og større ønske om at starte en familie. Det kan sagtens ske før eller efter 30, men for mange sker det deromkring. Det kan føles som et meget stærkt og inderligt ønske, men for mange er det jo først nu, det er begyndt at gå bedre med karrieren.

Det er altid vigtigt at lytte til sin krop og dens ønsker, da vi jo biologisk set er indrettet sådan, at vi skal sørge for at få nogle børn. Og for mange er det også et stort ønske. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tale med din partner om, hvad I hver især har af drømme om at stifte familie og om det rent praktiske ved at have børn i hjemmet.

Det er naturligvis en stor beslutning, men det er også en fantastisk ting at få børn. Det kommer uden tvivl til at gå udover dit liv som selvstændig, men når du er selvstændig, har du også bedre mulighed for at indrette dit arbejdsliv på en sådan måde, at det bliver nemmere for dig at få børn til at passe ind. Generelt set er det en god idé at starte så tidligt som muligt med at få børn, men hvis I oplever problemer, er fertilitetsbehandling også en mulighed, der i dag bringer gode resultater.

Få hjælp til at håndtere din forretning

Særligt når I skal starte en familie, kommer du til at opleve, at du gerne vil kunne bruge mere tid derhjemme. Det er helt naturligt, og i den situation er det en god idé at få noget hjælp i din forretning, så du får en bedre mulighed for at kunne bruge tid derhjemme, mens din virksomhed stadig vokser.

Det kan du blandt andet gøre ved at hyre nogen, til at hjælpe dig med at holde styr på dit lager og sende de rette pakker ud, når du modtager ordre. Hvis du oplever vækst i dit firma, kan det være en god idé at hyre nogen som eksempelvis Datacon, der kan hjælpe dig med at sætte gode systemer op for dit lager og styringen af det, så alt forløber automatisk og effektivt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *