Sikr dig som karrierekvinde og mor med A-kasser

Måske du både er mor, karrierekvinde og udearbejde. Eller du er selvstændig med egen virksomhed. Heraf er det vigtigt, at tænke i a-kasser, så du sikrer dig rent økonomisk i så fald du skulle blive ledig eller må se sig nødsaget til at lukke din virksomhed ned.

Økonomisk tryghed

Med et månedligt kontingent afhængigt af hvilken a-kasse du vælger, sikrer du dig økonomisk ved ledighed. Det er en økonomisk tryghed i sig selv, hvis det skulle ske, at man for en periode skulle blive arbejdsløs. For at stå uden penge er utrygt. Især hvis man også har børn, som man skal forsørge og tage sig af. 

Med en a-kasse ved hånden

Der er selvfølgelig gældende regler på området med en forsikring i a-kasser. De er stats- og lovgivningsbestemt, som også kan læses på deres hjemmesider. Efter 1 års medlemskab har man dog oppebåret anciennitet til at få udbetalt dagpenge, hvis man skulle blive ledig. Ved dagpengeudbetaling skal man altid søge jobs ugentligt. Alt dette vil du dog blive informeret om.

Er du dertil enlig forsørger

Som enlig forsørger er det dertil trygt at vide, at man som arbejdende kvinde og mor kan optjene dagpenge ved ledighed. Det gør, at man som mor ikke skal bekymre sig om sine udgifter, hvis man mister sit job.

A-kasse eller fagforening

Med en a-kasse forsikring er du ikke medlem af selve fagforeningen. Dvs. at du ikke kan få råd og vejledning, hvis en eventuel fyring skulle vise sig ikke at være efter gældende regler. Beløbs forskellen mellem de to er forskellig afhængigt af hvilket område, du arbejder indenfor. Så benyt lidt tid på at undersøge, hvilket er bedst for din arbejds- og livssituation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.