3 gode tips til dig der skal holde kursus

Det kan både være lærerigt og underholdende at deltage i forskellige kurser. Men hvordan er det at holde et kursus? Der er nogle forskellige ting der skal være på plads, for at man kan holde det bedst mulige kursus. Derudover er det vigtigt at man har styr på de mere logistiske ting, såsom lokaler og deltagerliste, da det er vigtigt at man ved, hvor mange mennesker der deltager, så man kan forberede sig bedst muligt. Læs med her og få gode tips til hvordan du holder et godt kursus.

Skab opmærksomhed

For at få så mange til at deltage som muligt, er det vigtigt, at man lægger nogle kræfter i at skabe opmærksomhed omkring sit kursus. Det er også en fordel at målrette sin kommunikation ud til dem, der er mest relevante for dette kursus. Så derfor er det vigtigt, at man først gør sig tanker omkring hvad målgruppen til ens kursus er. Er det unge eller ældre? En blanding derimellem? Hvor bor folk? Er det storbyen eller Udkantsdanmark? Er det mænd, kvinder eller begge? Efter man har snævret sin målgruppe ind, kan man begynde at tilrettelægge kommunikationen. Dette har ikke kun betydning for den marketing du skal lave for at skabe opmærksomhed omkring dit kursus, målgruppen har også betydning for, hvordan du skal strukturere dit kursus, hvad det skal indeholde og hvordan sproget skal være.

Mangfoldighed

Når man holder kursus, er det ikke altid, at man har 100% styr på, hvem der deltager. Derfor er det vigtigt at imødekomme de flestes behov til sådan en begivenhed. Specielt hvis det drejer sig om heldagsarrangementer eller lignende. Sørg for at alle føler sig velkomne og er taget godt af. Det kan derfor være en fordel at anskaffe sig ting som for eksempel babyslynger til nye mødre. Dette er ting man sagtens kan leje, som for eksempel inde på Sneglehuset.com. Sneglehuset udbyder et stort udvalg af slynger og vikler til babyer, som man kan leje. Derudover er det vigtigt at imødekomme behov, der handler om maden og forfriskningerne. Det kan være en idé både at udbyde den traditionelle mad, men også vegetarisk og vegansk mad. På den måde er der ingen, der vil føle sig ekskluderet og alle føler sig velkomne.

Lokaler og beliggenhed

Et kursus kræver typisk, nogle lokaler at kunne være i. Dette er specielt relevant for kurser som varer en hel dag. Hvis dette er tilfældet, er det en klar fordel at gøre sig tanker om beliggenheden. Det smarteste i forhold til lokale, er at lægge det så centralt som muligt. Selvfølgelig alt efter hvilken målgruppe der er tale om, men det er typisk nemmere at komme til kurset, for de fleste af dem der vil deltage, hvis det ligger centralt. På den måde rammer man bredest. Her er det eventuelt en idé at undersøge et sted som Sonnerupgaard gods. Godset lægger hus til mange forskellige begivenheder fra bryllupper til kurser. Det har smukke idylliske omgivelser, som er perfekte at kunne lære noget nyt i. Væk fra stress og jag og dermed nemmere at koble fra og fokusere på kursets indhold. Det ligger ca. 40 minutter fra København, så der er masser af muligheder for at komme derud.

Retorik og indhold

Når man skal tale foran flere folk og specielt når man har et formål med det, er det vigtigt, at man gør det på den ordentlige måde. Det er derfor en god idé at have en klar og god rød tråd gennem det, man gerne vil fremlægge. Derudover er det vigtigt at have et godt fokus og en god struktur i sit materiale, så man ikke kommer ud ad irrelevante tangenter. Ground dig selv med begge ben i jorden, for at få mest mulig talekraft. Derudover er det vigtigt at tale langsomt, så man ikke skynder sig igennem sine pointer. Dette kan nemlig virke forvirrende på ens modtagere. Til sidst er det værd at nævne, at det er afgørende for lytterne, at man er sig selv. Man virker mere troværdig, hvis ens modtagere opfatter dig som værende dig selv og derfor oprigtig. Så hvis du skal holde kursus, kan du med fordel benytte dig af disse gode tips.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *