Husk også at være god ved dig selv i julen

December er lige om døren, og juleaften nærmer sig med hastige skridt. Der er massere at gøre i julemåneden. Vi skal pynte op og nå at bage julekager. Vi skal besøge nær og fjern og til julefrokoster med venner, kollegaer og familie og så skal vi nå at købe julegaverne. Så lang en to-do liste kan tage pusten fra en hver. Derfor er det vigtigt, at du husker at forkæle dig selv, og lade op igen når kalenderen bliver overfyldt.

Arranger en spa-dag og plej både krop og sind

Intet er så afslappende som en tur i karbad. Bare at forestille sig karret fyldt med varmt vand kan bringe et smil frem på alles læber. Stearinlys, bobler, et glas kold hvidvin og fred. Især hvis du har børn, kan freden være en gave i sig selv. Aftal med din partner at du får en times tid for dig selv, og byt eventuelt en anden aften, hvor du tager ansvaret for at de små kommer i seng til rette tid.

Brug din times fred og ro fornuftigt. Forkæl dig selv med en god ansigtsmaske mens du plejer håret med en hårkur, der får hele rummet til at dufte af sommer. Hvis du syntes, at det bliver lidt for kedeligt at ligge i badekarret og slappe af, kan du altid se et afsnit af din yndlingsserie eller udnytte at du har tid til, endelig at læse den bog, som du har haft liggende så længe, men ikke har kunne finde tid til. Afslut din spa-behandling med at give din vintertørre hud en masse tiltrængt fugt med en lækker velduftende bodylotion.

Husk dig selv i gaveræset

Der skal købes mange gaver i løbet af december. Du skal finde på både julegaver, adventsgaver og raflegaver, de skal købes, bæres hjem og pakkes ind, før du kan slappe af. Det bliver til en stor bunke pakker, og rigtigt mange ture til posthuset og i forskellige butikker. Det kan tage pusten fra de fleste. Derfor er det også så vigtigt at huske sig selv i julegaveræset. Du har helt sikkert fortjent en gave for alt dit hårde arbejde. Ved du ikke, hvad du skal købe, så kan du få en masse ideer ved at tage en tur på internettet. Der er for eksempel en masse inspiration at hente på Idegryden, både hvad angår gaver til dig selv, men også gaver til dine nærmeste.

Plej krop og sind og få mere energi

Vil du give dig selv et energiboost, er det oplagt at kigge på din kost, og arbejde ekstra for at sikre at du får spist sundt og varieret. Spiser du for eksempel for tung mad eller for meget sukker, så kan det være med til at give dig en flad følelse.

Mængden af søvn kan også spille ind og få dig til at føle dig træt og uoplagt. Det gælder både for meget og for lidt søvn. Eksperter anbefaler, at voksne menneske sover omkring 8 sammenhængende timer i døgnet. Mennesker i søvnunderskud har et øget niveau af hormonet kortisol, som er sammenkædet med vægtforøgelse. Har din travle hverdag sat sine spor i form af et par kilo på sidebenene, så er nøglen til at tabe dem igen at sikre, at du spiser sundt og varieret. Et du i tvivl om, hvordan du skal komme i gang med at spise sundere, eller er i tvivl om hvordan man sammensætter sin kost så du får den bedste mulige næring til din krop, så er der hjælp at hente. Hos Hurtigslank får du hjælp til at vælge de rigtige råvarer i de rigtige mængder. En ekstra fordel ved at revurdere dine vaner er, at du vil finde ny energi, og muligvis vil smide et par kilo i processen, fordi du får styr på dit sukker og fedt indtag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *