3 gode tips til dig der skal holde kursus

Det kan både være lærerigt og underholdende at deltage i forskellige kurser. Men hvordan er det at holde et kursus? Der er nogle forskellige ting der skal være på plads, for at man kan holde det bedst mulige kursus. Derudover er det vigtigt at man har styr på de mere logistiske ting, såsom lokaler og deltagerliste, da det er vigtigt at man ved, hvor mange mennesker der deltager, så man kan forberede sig bedst muligt. Læs med her og få gode tips til hvordan du holder et godt kursus.

Skab opmærksomhed

For at få så mange til at deltage som muligt, er det vigtigt, at man lægger nogle kræfter i at skabe opmærksomhed omkring sit kursus. Det er også en fordel at målrette sin kommunikation ud til dem, der er mest relevante for dette kursus. Så derfor er det vigtigt, at man først gør sig tanker omkring hvad målgruppen til ens kursus er. Er det unge eller ældre? En blanding derimellem? Hvor bor folk? Er det storbyen eller Udkantsdanmark? Er det mænd, kvinder eller begge? Efter man har snævret sin målgruppe ind, kan man begynde at tilrettelægge kommunikationen. Dette har ikke kun betydning for den marketing du skal lave for at skabe opmærksomhed omkring dit kursus, målgruppen har også betydning for, hvordan du skal strukturere dit kursus, hvad det skal indeholde og hvordan sproget skal være.

Mangfoldighed

Når man holder kursus, er det ikke altid, at man har 100% styr på, hvem der deltager. Derfor er det vigtigt at imødekomme de flestes behov til sådan en begivenhed. Specielt hvis det drejer sig om heldagsarrangementer eller lignende. Sørg for at alle føler sig velkomne og er taget godt af. Det kan derfor være en fordel at anskaffe sig ting som for eksempel babyslynger til nye mødre. Dette er ting man sagtens kan leje, som for eksempel inde på Sneglehuset.com. Sneglehuset udbyder et stort udvalg af slynger og vikler til babyer, som man kan leje. Derudover er det vigtigt at imødekomme behov, der handler om maden og forfriskningerne. Det kan være en idé både at udbyde den traditionelle mad, men også vegetarisk og vegansk mad. På den måde er der ingen, der vil føle sig ekskluderet og alle føler sig velkomne.

Lokaler og beliggenhed

Et kursus kræver typisk, nogle lokaler at kunne være i. Dette er specielt relevant for kurser som varer en hel dag. Hvis dette er tilfældet, er det en klar fordel at gøre sig tanker om beliggenheden. Det smarteste i forhold til lokale, er at lægge det så centralt som muligt. Selvfølgelig alt efter hvilken målgruppe der er tale om, men det er typisk nemmere at komme til kurset, for de fleste af dem der vil deltage, hvis det ligger centralt. På den måde rammer man bredest. Her er det eventuelt en idé at undersøge et sted som Sonnerupgaard gods. Godset lægger hus til mange forskellige begivenheder fra bryllupper til kurser. Det har smukke idylliske omgivelser, som er perfekte at kunne lære noget nyt i. Væk fra stress og jag og dermed nemmere at koble fra og fokusere på kursets indhold. Det ligger ca. 40 minutter fra København, så der er masser af muligheder for at komme derud.

Retorik og indhold

Når man skal tale foran flere folk og specielt når man har et formål med det, er det vigtigt, at man gør det på den ordentlige måde. Det er derfor en god idé at have en klar og god rød tråd gennem det, man gerne vil fremlægge. Derudover er det vigtigt at have et godt fokus og en god struktur i sit materiale, så man ikke kommer ud ad irrelevante tangenter. Ground dig selv med begge ben i jorden, for at få mest mulig talekraft. Derudover er det vigtigt at tale langsomt, så man ikke skynder sig igennem sine pointer. Dette kan nemlig virke forvirrende på ens modtagere. Til sidst er det værd at nævne, at det er afgørende for lytterne, at man er sig selv. Man virker mere troværdig, hvis ens modtagere opfatter dig som værende dig selv og derfor oprigtig. Så hvis du skal holde kursus, kan du med fordel benytte dig af disse gode tips.

Husk også at være god ved dig selv i julen

December er lige om døren, og juleaften nærmer sig med hastige skridt. Der er massere at gøre i julemåneden. Vi skal pynte op og nå at bage julekager. Vi skal besøge nær og fjern og til julefrokoster med venner, kollegaer og familie og så skal vi nå at købe julegaverne. Så lang en to-do liste kan tage pusten fra en hver. Derfor er det vigtigt, at du husker at forkæle dig selv, og lade op igen når kalenderen bliver overfyldt.

Arranger en spa-dag og plej både krop og sind

Intet er så afslappende som en tur i karbad. Bare at forestille sig karret fyldt med varmt vand kan bringe et smil frem på alles læber. Stearinlys, bobler, et glas kold hvidvin og fred. Især hvis du har børn, kan freden være en gave i sig selv. Aftal med din partner at du får en times tid for dig selv, og byt eventuelt en anden aften, hvor du tager ansvaret for at de små kommer i seng til rette tid.

Brug din times fred og ro fornuftigt. Forkæl dig selv med en god ansigtsmaske mens du plejer håret med en hårkur, der får hele rummet til at dufte af sommer. Hvis du syntes, at det bliver lidt for kedeligt at ligge i badekarret og slappe af, kan du altid se et afsnit af din yndlingsserie eller udnytte at du har tid til, endelig at læse den bog, som du har haft liggende så længe, men ikke har kunne finde tid til. Afslut din spa-behandling med at give din vintertørre hud en masse tiltrængt fugt med en lækker velduftende bodylotion.

Husk dig selv i gaveræset

Der skal købes mange gaver i løbet af december. Du skal finde på både julegaver, adventsgaver og raflegaver, de skal købes, bæres hjem og pakkes ind, før du kan slappe af. Det bliver til en stor bunke pakker, og rigtigt mange ture til posthuset og i forskellige butikker. Det kan tage pusten fra de fleste. Derfor er det også så vigtigt at huske sig selv i julegaveræset. Du har helt sikkert fortjent en gave for alt dit hårde arbejde. Ved du ikke, hvad du skal købe, så kan du få en masse ideer ved at tage en tur på internettet. Der er for eksempel en masse inspiration at hente på Idegryden, både hvad angår gaver til dig selv, men også gaver til dine nærmeste.

Plej krop og sind og få mere energi

Vil du give dig selv et energiboost, er det oplagt at kigge på din kost, og arbejde ekstra for at sikre at du får spist sundt og varieret. Spiser du for eksempel for tung mad eller for meget sukker, så kan det være med til at give dig en flad følelse.

Mængden af søvn kan også spille ind og få dig til at føle dig træt og uoplagt. Det gælder både for meget og for lidt søvn. Eksperter anbefaler, at voksne menneske sover omkring 8 sammenhængende timer i døgnet. Mennesker i søvnunderskud har et øget niveau af hormonet kortisol, som er sammenkædet med vægtforøgelse. Har din travle hverdag sat sine spor i form af et par kilo på sidebenene, så er nøglen til at tabe dem igen at sikre, at du spiser sundt og varieret. Et du i tvivl om, hvordan du skal komme i gang med at spise sundere, eller er i tvivl om hvordan man sammensætter sin kost så du får den bedste mulige næring til din krop, så er der hjælp at hente. Hos Hurtigslank får du hjælp til at vælge de rigtige råvarer i de rigtige mængder. En ekstra fordel ved at revurdere dine vaner er, at du vil finde ny energi, og muligvis vil smide et par kilo i processen, fordi du får styr på dit sukker og fedt indtag.

Optimer din søvn og oplev forhøjet livsglæde

Sover du dårligt om natten, eller synes du bare godt du kunne sove en tand bedre? Så kan der umiddelbart være flere årsager hertil. Er der tale om decideret søvnløshed bør du nok opsøge din læge, men så længe du får de omdiskuterede 8 timer hver nat, så er der ingen grund til bekymring. Måske sover du bare ikke særlig tungt og har tendens til at vågne i løbet af natten? Det er der heldigvis råd for.

optimer din søvn

Der er rigtig mange ting, der påvirker vores søvn og rytmen heraf. Der er ingen tvivl om, at vores mentale tilstand har meget at sige. Hvis ikke du er i balance og føler dig stresset, eller har problemer i privatlivet, sygdom i familien osv., så kan det være svært at sove godt og trygt om natten. Derudover spiller kost og motion også en stor rolle. Men synes du overordnet, at det går godt, så kan det være, at det er mindre dramatiske ting, der skal kigges på – så som fx den seng du sover i. Det er heldigvis relativt nemt at gøre noget ved dét problem. Og har du besluttet dig for at tage ud og kigge på en ny seng, så bør du først og fremmest smutte forbi Bedre Nætter. Hos Bedre Nætter er de eksperter i alt, hvad der skal til for at sikre en behagelig søvn. Senge, madrasser, topmadrasser, sovesofaer, dyner og sengetøj kan du alt sammen finde på deres side. Måske er der ingen grund til at skifte hele din seng ud, men det kan være du blot har brug for en ny topmadras?

En topmadras øger sengens komfort betydeligt, og er den ved at være slidt kan det derfor være af væsentlig betydning at få den skiftet den ud. Ved at klikke her kan du læse meget mere om de forskellige topmadrasser Bedre Nætter har at tilbyde, samt hvorfor det er en god ide at investere i en god en af slagsen.

Køb ny lampe til soveværelset fra Designlite

Nu hvor du er i gang med at skifte ud i soveværelset, så kan det være det går op for dig, at du også mangler lidt mere eller blot noget nyt belysning. Hos Designlite går du aldrig galt i byen, når du er på udkig efter en ny lampe. Går du op i design vil det glæde dig at vide, at de fører store designere som Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Verner Panton og mange flere. Derudover finder du lækre brands som Le Klint, Muuto og Normann. Find udvalget her og udforsk alle de mange ikoniske Louis Poulsen lamper. Uanset, om det er en loftlampe, gulvlampe eller bordlampe du jagter, så finder du et helt fantastisk udvalg hos Designlite. PH-lampen er absolut den mest populære og velkendte lampe fra Louis Poulsen. Det er tidløse klassikere, som aldrig går af mode og som stort set heller ikke mister værdi. Derfor er det absolut en god investering at købe en sådan lampe fra Designlite. Den dækker dit behov for belysning samtidig med, at den er ikonisk og æstetisk at se på.

 

Få styr på rideudstyret til din islænder

Den islandske hest er en helt særlig hest, og derfor er det også nogle gang nødvendigt at købe særligt udstyr til den. Det er naturligvis altid en mulighed at bruge almindeligt rideudstyr, men både du og hesten vil få en bedre oplevelse ud af rideturen med udstyr, som er tilpasset den islandske hest. Du kender sikkert alt til, at islændere er små, robuste heste, som mestrer helt op til fire eller fem gangarter men læs mere nedenfor om, hvorfor du bør købe specielt udstyr til din specielle hest.

Islænderudstyr

Hvorfor udstyr til islænderheste er anderledes end til andre heste

De fleste almindelig bid er delt i to dele – den islandske hest vil dog finde det mere behageligt, hvis den får et bid, som er delt i tre dele. Det gør blandt andet, at hesten har lettere ved at synke. Og endnu vigtigere så har tykkelsen og længden også en betydning. Hvis hesten får et bid, som er udviklet specielt til islændere, så vil den finde det mere behageligt, og du vil som rytter have en bedre kommunikation med hesten.

Den rigtige sadel kan også forbedre oplevelsen for både hest og rytter. En islændersadel vil f.eks. ofte være kortere i længden. Den vil være optimeret til at genere hesten mindst muligt og til at give den bedste forbindelse mellem hest og rytter. Derudover kan nævnes særlige strigler, som let kan fjerne mudder og løse hår fra den lange og tykke pels eller vægtklokker, som øger vægten på hestens forben for at forbedre tølten. Mange islændere lider også af sommereksem, og her er det jo en særlig god idé at være godt forberedt, hvis det sker, så hesten kan få hurtig lindring.

Husk også godt udstyr til rytteren

Den islandske hest er elsket af mange, og hvis du er så heldig, at du selv har en islænder så forkæl den med at købe det rette udstyr, så den lille viking har det bedst muligt. Et godt sted at starte med at tage et kig er blandt andet på Rideudstyr.com, som har et alsidigt udvalg af islænderudstyr.

Hvis det ikke bare er hesten, som skal forkæles, så findes der også masser af beklædning til rytteren. Hesteejere bruger mange timer udendørs i alt slags vejr, og derfor er det også vigtigt at være klædt godt på, så de holder sig varme og tørre. Og hvad passer bedre til en ejer af en islænder end en lækker islandsk sweater?

Vælg en økologisk barnevogn

Økologi er meget oppe i tiden i disse år, og det er ikke uden grund. Økologiske produkter er i mange tilfælde bedre for både os og naturen, og det handler ikke kun om mad. Faktisk kan stort set alt, der er forarbejdet eller produceret på en eller anden måde, fås i en økologisk udgave. Som regel betyder det, at produktet ikke indeholder skadelige stoffer, og det er derfor især godt, hvis du køber til dit barn.

Et af de produkter, du nok ikke har tænkt over kan laves økologisk, er barnevogne. Men østrigske Naturkind, laver faktisk økologiske barnevogne, som giver dit barn en god start på livet.

økologiske barnevogne

Hvordan kan barnevognen være farlig?

Skadelige stoffer kan findes i mange forskellige produkter, men de er især udbredte i plastik og på materialer, der bliver behandlet med en form for beskyttelse. For eksempel er mange barnevogne behandlet med imprægnering og giftige flammehæmmere.

Forbrugerrådet Tænk har i en test fundet skadelige stoffer i tre ud af syv barnevogne. I en af vognene var koncentrationen så høj, at vognen blev anmeldt til miljøstyrelsen og fjernet fra butikkerne. De stoffer, barnevognene indeholder, kan være hormonforstyrrende og skade barnets forplantningsevne, så det er ikke for sjov, at du skal være opmærksom. Risikoen er især stor, hvis dit barn kan lide at bide eller sutte på vognen.

Du skal også være opmærksom på den såkaldte cocktail-effekt, der opstår, når barnet udsættes for flere forskellige produkter med skadelige stoffer. Hvis der er skadelige stoffer i både barnevogn, lift, tøj og cremer, kan den samlede mængde nemlig hurtigt blive høj og udgøre en risiko. Derfor er det bedst, hvis du kan vælge så mange økologiske eller uskadelige produkter som muligt.

Hvorfor er en økologisk barnevogn bedre?

Naturkind er lige nu den eneste producent af økologiske barnevogne, så her tager vi udgangspunkt i deres vogn. Den er blandt andet lavet med økologisk, GOTS-certificeret bomuld, som betyder, at der er skrappe krav til både indholdet, produktionen og arbejdsforholdene for de arbejdere, der producerer bomulden. Det er den skrappeste certificering, som sikrer dig et gennemgående godt og sikkert produkt.

Derudover er det meste plastik på Naturkinds vogne erstattet med kork og træ, så hverken du eller barnet risikerer at komme i kontakt med skadelige stoffer.

Køb det store legetøj online og spar penge

Det er dyrt at få børn. Utroligt dyrt. Der skal både bruges penge på bleer, tøj, udstyr og måske endda en ny bolig, når familien vokser. Det kan være svært at få enderne til at mødes, og for mange forældre betyder det, at de må sige nej, når børnene for eksempel ønsker sig nyt legetøj.

Heldigvis har vi som altid et tip til, hvordan du sparer lidt ekstra, så både du og børnene får en sjov sommer.

Jungle Gym

Køb efter sæsonen

Når du skal købe stort legetøj, kan prisen nemt komme op på 1000-2000 kr., men der kan være store besparelser at hente, hvis du køber på nettet. Skal du for eksempel købe et legekøkken eller et Jungle Gym til haven, kan du finde rigtig gode tilbud her om sommeren. Ligesom med grøntsager, er det nemlig en god idé at tænke over sæsonen, når du køber legetøj. Producenterne er i så skrap konkurrence med hinanden, at de giver rigtig gode tilbud på de mest efterspurgte varer, og når det kommer til børn og legetøj, er efterspørgslen i høj grad sæsonbestemt.

Mere konkurrence på nettet

Disse tilbud finder du ofte på nettet, fordi Google automatisk viser dig forskellige priser, når du søger på en bestemt vare. Derfor er det svært at få kunder, hvis man ikke har den bedste pris. Dette gælder ikke i butikken, hvor du som regel kun besøger ét sted, og ikke henter tilbud fra andre butikker. Derfor ender du ofte med at betale overpris for varen, og du skal endda selv transportere den hjem bagefter.

Levering til døren

En anden fordel ved den skrappe konkurrence på nettet er nemlig, at der stort set altid er gratis levering. Når du køber det store legetøj, kan det være meget besværligt at transportere det hjem i bilen, og nogle gange ender du med at måtte betale butikken for levering. Derfor kan det klart betale sig at købe på nettet, når vi er oppe i den størrelsesorden.

Som altid har du også den fordel, at du kan tage en bedre beslutning, når du handler på nettet. Du kan i ro og mag undersøge markedet, læse tests af produkterne og sikre dig, at sikkerhedsstandarderne er overholdt. Du kan også rådføre dig med andre forældre på Facebook og i debatfora, så du undgår at købe et produkt, der ikke holder til hverdagen.
På den måde undgår du impulskøb, som du senere fortryder.

Min pakkekalender for i år.

 

Der er ikke noget bedre end en pakkekalender og selvom jeg er “voksen” bliver jeg ligeså spændt som da jeg var barn, når jeg åbner dagens pakke.

Desværre er jeg nået til det punkt, hvor jeg ikke længere modtager pakkekalendere af mine forældre, og med tanke på at jeg nu er 23 år, giver det måske meget god mening. Men det er bare ikke det samme at lave sin egen pakkekalender. Hvis jeg på forhånd ved, hvad jeg får og, hvornår jeg får det, så forsvinder den spændende julemystik.  Læs resten

Et Hay tæppe i dit hjem?

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg virkelig har en svaghed for Hay produkter. Jeg har før skrevet om Hay puder, og denne gang er det altså Hay tæpper jeg vil tage fat i. Hvorfor lige et Hay tæppe? Jo, jeg elsker huse med trægulve, men et dejlig tæppe er altså meget brugbart engang imellem og jeg ELSKER hay’ design, så derfor er det et Hay tæppe det handler om i dag. 🙂

Grunden til at jeg virkelig godt kan lide Hay design, er at det er et dansk firma og så føler jeg mig meget inspireret af Rolf Hay, stifter af Hay design. Jeg kan også rigtig godt lide at de laver designer møbler og produkter til priser, hvor de fleste kan følge med. Ofte bliver designer møbler ALT for dyre. Lad os nu bare indrømme det. En designer stol til 35.000 kroner er altså ikke nødvendigvis bedre end en stol til 800 kroner. Jeg vil gerne have det fine design, men jeg vil altså ikke betale 35.000 kroner for en stol. Så går jeg hellere på kompromis, men det behøver jeg heldigvis ikke med Hay design.

Hay har lavet flere forskellige tæppe modeller. Produkt udvalget spænder mellem det meget normale tæppe, “Two Way” op til det super fede og unikke Pinocchio tæppe.

Pinocchio hay tæppe

Havde jeg fundet stedet, hvor jeg ville bo for resten af mit liv, så havde jeg helt sikkert skulle have et par Hay tæpper. Da jeg lige nu rejser lidt rundt i verdenen, er det desværre ikke muligt, men det kommer engang! Så kan der også nå at komme ekstra mange fede Hay tæpper 😀

Vil du se nogle af de mange fede Hay tæpper, så kan du blandt andet købe dem hos www.Trendyliving.dk, hvor de oven i købet kan købes til nogle af de billigste priser jeg har set. Har du et Hay tæppe derhjemme, ville jeg virkelig sætte pris på, om du gad sende mig en mail med nogle billeder, som jeg kan ligge op som inspiration i dette indlæg. Har du ellers nogle tæpper du virkelig syntes er fede? Så skriv det i en kommentar herunder. Jeg vil rigtig gerne høre, hvad du syntes er fedt.

Wallstickers – Pynt dine vægge

Wallstickers er den nyeste og fedeste trend når det kommer til dekoration af væggene eller andre store overflader i huset. I stedet for at have en kedelig ensfarvet væg, eller pynte den med billeder, så kan du købe en flot wallsticker og klistre et pænt billede eller et motiverende citat på væggen.

Find dine wallstickers her

Wallstickers

Wallstickers er klistermærker der er utrolig nemme at hænge på væggen og de ser super fede ud. Du kan få dem i utrolig mange varianter, størrelser og farver. Der super fede ved wallstickers er at, hvis du ikke længere gider have dem på væggen, så kan du hurtigt pille dem af, og der hænger ingen ting tilbage på væggen. Du skal altså ikke male din væg eller lappe nogle grimme huller. Du kan slet ikke se, at der har været noget på væggen før.

Wallstickers tekst

En af de wallstickers jeg holder rigtig meget af, er wallstickers med tekst eller et citat. Jeg arbejder hjemmefra og har virkelig brug for en ordentlig indsprøjtning med motivation en gang imellem. En wallstickers tekst er en super god idé, da jeg kan købe et citat eller en sætning der virkelig giver mig mening og dermed kigge op på den, hver gang jeg har behov for det.

Wallsticker verdenskort

En anden ting jeg har overvejet i længere tid, men desværre ikke gjort noget ved, er at købe et wallsticker verdenskort og klistre på væggen. Her ville jeg så sætte nåle i de steder jeg har besøgt og trække en snor ud til en anden nål på væggen, hvor jeg ville hænge det bedste billede fra min oplevelse.

Som du nok kan høre, så er det kun fantasien der sætter grænser med wallstickers. Du kan bruge dem på virkelig mange måder og de er simpelthen helt fantastiske til at dekorere en overflade.

Find dine wallstickers her

Eksempler på fede wallstickers

Jeg har her fundet tre eksempler på wallstickers, som jeg er helt vilde med. Som du kan se, så er det wallstickers med tekst, der virkelig har stjålet mit hjerte, men der er virkelig også mange fede wallstickers uden tekst.

wallstickers med citater

Wallstickers væg dekoration

Wallstickers væg dekoration

Wallstickers på nettet?

Wallstickers SKAL købes på nettet. Du kan være heldig at finde nogle enkelte modeller i en butik, men det største udvalg finder du uden tvivl på den danske webshop: www.dimaria.dk.