Gode råd til vægdekoration

Man hører tit, at hvide vægge er med til at skabe lys og luft i boligen, men det kan også have modsatte effekt og udtrykke noget koldt og kedeligt i stedet for. De hvide vægge er med til at understrege den moderne og minimalistiske stil, hvor rumlighed og renhed er i fokus. Derfor skal man ikke undervurdere vigtigheden af de hvide vægge, men det handler om at finde den rette balance mellem enkelthed og dekorative elementer, for at boligen ikke blot består af hvide vægge. Der findes et hav af muligheder, når man vil udfolde sin kreativitet og pynte de nøgne vægge, uden at gå på kompromis med de rene linjer.

3 tips til dekoration af hvide vægge

  • De hvide vægge kan dekoreres med forskellige billeder og motiver, som bliver kombineret af forskellige farver, størrelser og motiver. Her kan man lave en billedvæg, som komplimentere og passer til rummet og indretningen. Hvis man sætter forskellige billeder tæt sammen, vil det udgøre ét stort billede og skabe en personlig stemning. Man kan også vælge at indramme de forskellige motiver, så de bliver mere adskilt. I børneværelset kan man hænge sjove plakater og indslag på de hvide vægge.
  • Væglamper kan bryde de hvide vægge og skabe en hyggelig stemning, som intet andet kan. Det kan både være en lampe i en pangfarve, som giver den hvide væg mere liv eller en stor lampe med roligt lys, som skaber hygge.
  • Skab kontraster til de hvide vægge med tapet eller en anden farve maling, så der kommer et spil mellem de forskellige kroge. Det kunne eksempelvis være et smukt tapet i pastelfarver, som er med til at bevare den lyse stil. Eller man kan vælge en mørkere farve, som vil give rummet mere kant.

 

Find inspiration online

Når man skal udsmykke sine hvide vægge i hjemmet, er det kun fantasien der sætter grænser. Derfor kan det i mange tilfælde være svært at beslutte sig, hvorfor det er ekstremt heldigt, at der er en masse inspiration at hente online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.