Opnå bedre søvn med den rette elevationsseng

Et køb af en elevationsseng kan forbindes med en del forskellige fordele, hvilket eksempelvis kan være, hvis man har svært ved at rejse sig fra sengen, har dårlig ryg, dårlige ben eller lignende. En elevationsseng kan indstilles på en sådan måde, at man kan sove i en position, som er bedre for ryggen, for benene eller lignende. Herudover kan det også være en fordel, hvis man sidder meget i sengen for at se tv, læse eller andet, da sengen kan vippes op, så man har ryggen mod noget stabilt og kan sidde optimalt, hvilket ikke altid gør sig gældende, når man sidder op ad en væg. Der er dog en del forskellige ting, man skal have for øje, når man skal købe en elevationsseng, så man finder den rette, der også egner sig på længere sigt.

elevationsseng test

Hvilke fordele og funktioner har man brug for?

De forskellige elevationssenge besidder forskellige funktionelle egenskaber, og det kan være en fordel at overveje, hvilke man har brug for, så man ikke kommer til at betale for egenskaber, man ikke bruger, eller kommer til at mangle nogle ellers ønskede egenskaber.

Der sidder eksempelvis forskellige typer af motorer på de forskellige elevationssenge, og de har alle forskellige lydniveauer, og har man ikke noget imod, at det giver noget lyd, når man benytter elevationssengen, er der ingen grund til at købe senge med specielle motorer, hvis lydniveau er meget lavt. Ønsker man derimod meget lydsvage motorer på sengen, vil det være pengene værd at investere i en sådan motor, hvilket eksempelvis kunne være i det tilfælde, hvor elevationssengens position ændres i løbet af natten.

Herudover er der også forskellige fjedersystemer indbygget i de forskellige senge, hvilket blandt andet er med til at bestemme sengens hårdhed/blødhed, og det kan her være en fordel at overveje, hvor blød sengen må være.

Størrelsen på elevationssengen er også vigtig at overveje

Størrelsen på elevationssengen kan også være en fordel at overveje, da den helst skulle stemme overens med den plads, man ynder at bruge, når man sover eller blot opholder sig i sengen. Sover man eksempelvis alene og ikke bruger meget plads, kan det være en fordel at vælge en mindre seng, der kunne have størrelsen 105×200 cm, men har man bruger for mere plads kan man vælge en større variant, eller måske slå to enkeltsenge sammen.

Ved at slå to enkeltsenge sammen, er det eksempelvis muligt at vælge forskellige hårdheder/blødheder, såfremt man ikke har de samme præferencer her. Her skal det dog holdes in mente, at det er smart at sørge for at to enkeltsenge, der skal slås sammen, er i samme højde. Se elevationssenge test for mere information og gør valget lettere.

Bør man købe børnetøj online?

Stadig mere bliver købt online, og det er der god grund til. Først og fremmest er det selvfølgelig are betragteligt nemmere at kunne sidde hjemme i sofaen og shoppe fremfor at skulle bøvle med at komme ud på gågaden for at købe ind. Desuden vil der ofte være et væsentligt større udbud online. Går du i byen med en efterspørgsel, er du heldig, hvis de lokale butikker har det efterspurgte produkt, og ellers har du bare spildt din tid. På internettet er du imidlertid næsten sikker på at kunne finde ethvert produkt, så længe du bare søger nok og er villig til at give, hvad det koster. Du kan nemlig altid skifte butikker med et enkelt klik, indtil du er landet i en obskur, udenlandsk forretning, der sælger lige det, du har brug for. Sidst men ikke mindst er produkterne ofte også billigere online.

Derfor er svaret ja

Det gælder i særdeleshed også online, da en tøjforretning ellers skal betale husleje, vand, varme og selvfølgelig løn til ekspedienterne. Alt sammen udgifter, som en tøjforretning online ikke har. Mange overvejer endda at købe børnetøj online, men kan det lad sig gøre, og er det smart? Svaret viser sig overraskende nok at være et utvetydigt ja. Faktisk vil det at købe børnetøj online ofte være langt nemmere end at bruge internettet til at købe tøj til dig selv. På trods af alle de mange fordele ved online shopping opridset ovenfor, er der en stor ulempe ved at købe tøj online: Størrelser. Man kan ikke prøve tøjet på, hvilket gør risikoen for forkerte størrelser så meget desto større. Den risiko løber man dog ikke på samme måde med børnetøj, da børn vokser konstant. Så længe du køber børnetøj lidt for stort, skal de nok vokse ind i det.

3 gode tips til dig der skal holde kursus

Det kan både være lærerigt og underholdende at deltage i forskellige kurser. Men hvordan er det at holde et kursus? Der er nogle forskellige ting der skal være på plads, for at man kan holde det bedst mulige kursus. Derudover er det vigtigt at man har styr på de mere logistiske ting, såsom lokaler og deltagerliste, da det er vigtigt at man ved, hvor mange mennesker der deltager, så man kan forberede sig bedst muligt. Læs med her og få gode tips til hvordan du holder et godt kursus.

Skab opmærksomhed

For at få så mange til at deltage som muligt, er det vigtigt, at man lægger nogle kræfter i at skabe opmærksomhed omkring sit kursus. Det er også en fordel at målrette sin kommunikation ud til dem, der er mest relevante for dette kursus. Så derfor er det vigtigt, at man først gør sig tanker omkring hvad målgruppen til ens kursus er. Er det unge eller ældre? En blanding derimellem? Hvor bor folk? Er det storbyen eller Udkantsdanmark? Er det mænd, kvinder eller begge? Efter man har snævret sin målgruppe ind, kan man begynde at tilrettelægge kommunikationen. Dette har ikke kun betydning for den marketing du skal lave for at skabe opmærksomhed omkring dit kursus, målgruppen har også betydning for, hvordan du skal strukturere dit kursus, hvad det skal indeholde og hvordan sproget skal være.

Mangfoldighed

Når man holder kursus, er det ikke altid, at man har 100% styr på, hvem der deltager. Derfor er det vigtigt at imødekomme de flestes behov til sådan en begivenhed. Specielt hvis det drejer sig om heldagsarrangementer eller lignende. Sørg for at alle føler sig velkomne og er taget godt af. Det kan derfor være en fordel at anskaffe sig ting som for eksempel babyslynger til nye mødre. Dette er ting man sagtens kan leje, som for eksempel inde på Sneglehuset.com. Sneglehuset udbyder et stort udvalg af slynger og vikler til babyer, som man kan leje. Derudover er det vigtigt at imødekomme behov, der handler om maden og forfriskningerne. Det kan være en idé både at udbyde den traditionelle mad, men også vegetarisk og vegansk mad. På den måde er der ingen, der vil føle sig ekskluderet og alle føler sig velkomne.

Lokaler og beliggenhed

Et kursus kræver typisk, nogle lokaler at kunne være i. Dette er specielt relevant for kurser som varer en hel dag. Hvis dette er tilfældet, er det en klar fordel at gøre sig tanker om beliggenheden. Det smarteste i forhold til lokale, er at lægge det så centralt som muligt. Selvfølgelig alt efter hvilken målgruppe der er tale om, men det er typisk nemmere at komme til kurset, for de fleste af dem der vil deltage, hvis det ligger centralt. På den måde rammer man bredest. Her er det eventuelt en idé at undersøge et sted som Sonnerupgaard gods. Godset lægger hus til mange forskellige begivenheder fra bryllupper til kurser. Det har smukke idylliske omgivelser, som er perfekte at kunne lære noget nyt i. Væk fra stress og jag og dermed nemmere at koble fra og fokusere på kursets indhold. Det ligger ca. 40 minutter fra København, så der er masser af muligheder for at komme derud.

Retorik og indhold

Når man skal tale foran flere folk og specielt når man har et formål med det, er det vigtigt, at man gør det på den ordentlige måde. Det er derfor en god idé at have en klar og god rød tråd gennem det, man gerne vil fremlægge. Derudover er det vigtigt at have et godt fokus og en god struktur i sit materiale, så man ikke kommer ud ad irrelevante tangenter. Ground dig selv med begge ben i jorden, for at få mest mulig talekraft. Derudover er det vigtigt at tale langsomt, så man ikke skynder sig igennem sine pointer. Dette kan nemlig virke forvirrende på ens modtagere. Til sidst er det værd at nævne, at det er afgørende for lytterne, at man er sig selv. Man virker mere troværdig, hvis ens modtagere opfatter dig som værende dig selv og derfor oprigtig. Så hvis du skal holde kursus, kan du med fordel benytte dig af disse gode tips.

Husk også at være god ved dig selv i julen

December er lige om døren, og juleaften nærmer sig med hastige skridt. Der er massere at gøre i julemåneden. Vi skal pynte op og nå at bage julekager. Vi skal besøge nær og fjern og til julefrokoster med venner, kollegaer og familie og så skal vi nå at købe julegaverne. Så lang en to-do liste kan tage pusten fra en hver. Derfor er det vigtigt, at du husker at forkæle dig selv, og lade op igen når kalenderen bliver overfyldt.

Arranger en spa-dag og plej både krop og sind

Intet er så afslappende som en tur i karbad. Bare at forestille sig karret fyldt med varmt vand kan bringe et smil frem på alles læber. Stearinlys, bobler, et glas kold hvidvin og fred. Især hvis du har børn, kan freden være en gave i sig selv. Aftal med din partner at du får en times tid for dig selv, og byt eventuelt en anden aften, hvor du tager ansvaret for at de små kommer i seng til rette tid.

Brug din times fred og ro fornuftigt. Forkæl dig selv med en god ansigtsmaske mens du plejer håret med en hårkur, der får hele rummet til at dufte af sommer. Hvis du syntes, at det bliver lidt for kedeligt at ligge i badekarret og slappe af, kan du altid se et afsnit af din yndlingsserie eller udnytte at du har tid til, endelig at læse den bog, som du har haft liggende så længe, men ikke har kunne finde tid til. Afslut din spa-behandling med at give din vintertørre hud en masse tiltrængt fugt med en lækker velduftende bodylotion.

Husk dig selv i gaveræset

Der skal købes mange gaver i løbet af december. Du skal finde på både julegaver, adventsgaver og raflegaver, de skal købes, bæres hjem og pakkes ind, før du kan slappe af. Det bliver til en stor bunke pakker, og rigtigt mange ture til posthuset og i forskellige butikker. Det kan tage pusten fra de fleste. Derfor er det også så vigtigt at huske sig selv i julegaveræset. Du har helt sikkert fortjent en gave for alt dit hårde arbejde. Ved du ikke, hvad du skal købe, så kan du få en masse ideer ved at tage en tur på internettet. Der er for eksempel en masse inspiration at hente på Idegryden, både hvad angår gaver til dig selv, men også gaver til dine nærmeste.

Plej krop og sind og få mere energi

Vil du give dig selv et energiboost, er det oplagt at kigge på din kost, og arbejde ekstra for at sikre at du får spist sundt og varieret. Spiser du for eksempel for tung mad eller for meget sukker, så kan det være med til at give dig en flad følelse.

Mængden af søvn kan også spille ind og få dig til at føle dig træt og uoplagt. Det gælder både for meget og for lidt søvn. Eksperter anbefaler, at voksne menneske sover omkring 8 sammenhængende timer i døgnet. Mennesker i søvnunderskud har et øget niveau af hormonet kortisol, som er sammenkædet med vægtforøgelse. Har din travle hverdag sat sine spor i form af et par kilo på sidebenene, så er nøglen til at tabe dem igen at sikre, at du spiser sundt og varieret. Et du i tvivl om, hvordan du skal komme i gang med at spise sundere, eller er i tvivl om hvordan man sammensætter sin kost så du får den bedste mulige næring til din krop, så er der hjælp at hente. Hos Hurtigslank får du hjælp til at vælge de rigtige råvarer i de rigtige mængder. En ekstra fordel ved at revurdere dine vaner er, at du vil finde ny energi, og muligvis vil smide et par kilo i processen, fordi du får styr på dit sukker og fedt indtag.

Forfølg den minimalistiske stil

Den minimalistiske stil er en meget populær indretningsstil. Den er meget udbredt i Skandinavien, hvilket også gælder Danmark, hvor den præger mange hjem. Kendetegnene for den minimalistiske stil er, at helheden fremstår meget enkel.

Kvalitet over kvantitet

Hvis man skal indrette sit hjem minimalistisk, skal man tænke kvalitet fremfor kvantitet. Ønsker man at opnå den minimalistiske indretning bør man begrænse sig, og derfor kun have få møbler med enkelt udseende. I minimalistiske hjem finder man desuden aldrig overdreven vægpynt eller andre små nips.

Det er en god idé at starte jagten på et minimalistisk hjem med en god hovedoprydning. Mange kan nikke genkendende til at gemme ting, som de tror de får brug for, for aldrig at benytte sig af dem. En minimalist lever i nuet og ejer altså kun de ting, som er nødvendige for livet i nuet. Derfor skal man være meget kritisk, når man rydder op i hjemmet, og kun gemme få ting, som er nødvendige eller har stor personlig betydning.

Moderne møbler

For at følge en minimalistisk stil, er det godt at vælge blanke overflader. Man kan med fordel vælge store, enkle vinduer, som skaber luft og liv. Det gælder også spejle, som er med til at få rum til at synes større.
Minimalisten holder sin stil enkel og rå. Derfor skal man have det i tankerne, når man udvælger møbler. Et godt råd er at holde sig til møbler udarbejdet i træ. Dermed får man et naturligt element i sin minimalistiske stil. Helt optimalt er det at vælge lyst træ, som får rummet til at se mere åbent ud. Hvis man ikke ønsker at inddrage træ i sin indretning, kan man med fordel vælge marmor. Marmor har også trendet meget de seneste par år, og det er derfor muligt at finde mange forskellige produkter i marmor. Det gælder både store produkter som bordpladen til sofabordet til mindre produkter som lysestager og vaser. Fremfor det naturlige element der tilføjes stilen ved træprodukter, tilfører marmor seriøsitet til stemningen, og det fremstår mere eksklusivt.

Tilbehør

Før man afskriver den minimalistiske stil af frygt for at skulle skille sig af med alt tilbehør, så bør man læse med her. Den minimalistiske stil fokuserer som udgangspunkt på et meget enkelt udseende, men derfor kan man godt gøre den minimalistiske stil personlig. Hvis man ønsker at integrere tilbehør til stilen, kan man gøre det til et gennemgående tema. Hvis man for eksempel er den heldige ejer af gamle ølkasser i træ, kan man have dem placeret rundt omkring i boligen. For eksempel kan man stille to ølkasser under fjernsynet, man kan have en ølkasse i stuen til diverse blade, magasiner og aviser – eller hænge et par ølkasser op på væggen som alternativ til hylder. Man kan eventuelt også hænge øletiketter op, for at fuldføre temaet. Hvis man tilføjer for eksempel øl-temaet som pynt, er det en god idé at nedtone andre elementer i lejligheden. Det betyder, at man skal holde sig til gardiner, puder og sengetøj i neutrale farver. Man kan med fordel anskaffe sig sengetøj fra Georg Jensen, som bringer et hav af muligheder for ensartet sengetøj, så man fortsat kan holde stilen minimalistisk.

Så har man ønsket om at jagte den minimalistiske stil, bør man starte med en grundig hovedoprydning. Man skal dog ikke føle sig nødsaget til at smide alt tilbehør ud. Det er netop muligt at beholde pynt i boligen på trods af den minimalistiske stil, man skal blot gøre det til et gennemgående tema i stilen.

Gode råd til vægdekoration

Man hører tit, at hvide vægge er med til at skabe lys og luft i boligen, men det kan også have modsatte effekt og udtrykke noget koldt og kedeligt i stedet for. De hvide vægge er med til at understrege den moderne og minimalistiske stil, hvor rumlighed og renhed er i fokus. Derfor skal man ikke undervurdere vigtigheden af de hvide vægge, men det handler om at finde den rette balance mellem enkelthed og dekorative elementer, for at boligen ikke blot består af hvide vægge. Der findes et hav af muligheder, når man vil udfolde sin kreativitet og pynte de nøgne vægge, uden at gå på kompromis med de rene linjer.

3 tips til dekoration af hvide vægge

  • De hvide vægge kan dekoreres med forskellige billeder og motiver, som bliver kombineret af forskellige farver, størrelser og motiver. Her kan man lave en billedvæg, som komplimentere og passer til rummet og indretningen. Hvis man sætter forskellige billeder tæt sammen, vil det udgøre ét stort billede og skabe en personlig stemning. Man kan også vælge at indramme de forskellige motiver, så de bliver mere adskilt. I børneværelset kan man hænge sjove plakater og indslag på de hvide vægge.
  • Væglamper kan bryde de hvide vægge og skabe en hyggelig stemning, som intet andet kan. Det kan både være en lampe i en pangfarve, som giver den hvide væg mere liv eller en stor lampe med roligt lys, som skaber hygge.
  • Skab kontraster til de hvide vægge med tapet eller en anden farve maling, så der kommer et spil mellem de forskellige kroge. Det kunne eksempelvis være et smukt tapet i pastelfarver, som er med til at bevare den lyse stil. Eller man kan vælge en mørkere farve, som vil give rummet mere kant.

 

Find inspiration online

Når man skal udsmykke sine hvide vægge i hjemmet, er det kun fantasien der sætter grænser. Derfor kan det i mange tilfælde være svært at beslutte sig, hvorfor det er ekstremt heldigt, at der er en masse inspiration at hente online.

Gør din bolig sommerklar

Skal du gøre din bolig sommerklar? Uanset om du bor i hus, lejlighed, kollegie og så videre, så er det vigtigt, at man ikke glemmer at gøre sin bolig sommerklar. Det kan være en længere proces at sætte sit hjem i god stand. I denne artikel finder du derfor en række tips til, hvordan du gør din bolig klar til sommeren.

Rengøring

En af de vigtigste ting, som du skal gøre i forbindelse med at istandsætte din bolig er at gøre rent. Det nytter ikke noget at man investere i nye møbler og låger, hvis de alligevel ikke kan ses af bare støv. Derfor kan du med fordel sætte en weekend af til at få rengjort dit hjem. Det er vigtigt at man gør hovedrengøring 1 til 2 gange om året, og foråret er et perfekt tidspunkt at gøre det på. Der er mange måde, hvorpå man kan gribe rengøringen an. Dog findes der en række tommelfingerregler, som man med fordel kan følge, for at opnå en grundig og effektiv rengøring.

  • Sørg for at rydde op, inden du begynder med at gøre rent. Det er svært at vaske gulvet, hvis der ligger tøj over hele gulvet. Desuden er den en god idé at man tage alle de møbler væk fra gulvet, som man kan.
  • En anden god fingerregel er at gøre rent oppefra og arbejde sig nedad derfra. Ved at gøre dette, sparer man sig selv for at skulle vaske gulvet af flere omgange, hvis man hiver noget støv eller andet ned på gulvet.
  • For at gøre væggene rene så støvsug først væggene med et blødt mundstykke, og herefter vask væggene med Ajax-vand.
  • Hvis man har en flisevæg, hvor der er kommet stegefedt eller pletter på, så kan disse fjernes med en blanding af vand og eddike. Herefter skal man smøre det ud og lade sidde i en halv til hel time.

Nogen møbler kan tåle at blive rengjort alt afhængig af materialet. Dog kommer der et tidspunkt, hvor man bliver nødt til at tage ud og investere i nye møbler. Et møbel som man vil få stor gavn af er en usofa. En usofa samler hele hjemmet og derfor er det en god investering. Hvis det endnu ikke er tid til nye møbler, så er der en række gode tips til, hvordan man rengør disse:

  • Til polstrede møbler skal man starte med at støvsuge alle overflader, og herefter mikse en blanding af danskvand og opvaskemiddel uden farve. Derefter skal man blot puppe på pletten indtil den er væk.

 

Det praktiske

Har din bolig vinduer elle døre, som trækker? Så er det vigtigt, at du hurtigst muligt for dem udskiftet. Hvis man har et vindue som trækker, vil det meget hurtigt komme til at koste dig mange penge, som man hurtig kan se på varmeregningen. Så sørg for at investere i nye vinduer, mens du gør din bolig sommerklar. På den måde er du nemlig klar til vinterens kulde. Hvis du ønsker at renovere mere i dit hjem, er det vigtigt, at man laver en tinglysning af skødet. På boligadvokater.info kan du finde meget mere information om, hvorfor det er så vigtigt at få lavet en tinglystrapport.

Gode takter i boligvirksomhed

Design og boligshoppen Littlethings forudser et spændende 2018. 2017 var et rigtigt godt år, og man forventer at kunne bygge endnu mere på i det nye år.

Der skal flere varenumre i butikken, fra nye og eksisterende brands på webshoppen. Boligindretning er en rigtig interessant branche, hvor der hele tiden sker nye tiltag. Ønsker man at være frontløber, er det bestemt afgørende at have fingeren på pulsen. Det handler om at forstå markedet, kundens forespørgsler, samt turde tage nogle chancer som konkurrenterne ikke tør.

Somme tider lykkedes det, mens andre gange går det mindre godt.

Laver man fejl, er det i sådanne situationer man bliver endnu bedre som virksomhed og forretning. Problematikken opstår først, hvis man begår den samme fejl igen og igen. Det kaldes også med et fint begreb single vs. Double-loop-learning, hvor double-loop-learning netop understreger dét at kunne lære af sine fejl, sådan det ikke sker igen.

Det er især i større produktionsvirksomheder, hvor det kan blive en rigtig dyr fornøjelse hvis den samme fejl sker gang på gang. Det mindsker effektiviteten, hvilket ikke er holdbart for virksomhedens likviditet og konkurrenceevne.

Det er sådanne ting man også har fokus på i boligforretningen Littlethings. Dels handler det om at drive en forretning, hvor man kan tilbyde en god service og have nogle attraktive produkter på hylderne, som kunderne efterspørger. Men det skal i høj grad også handle om den forståelse for hvordan skaber en rentabel forretning, således det også bliver sjovt at komme på arbejde.

En måde hvorpå det kan gøres, er netop ved at kigge på processer og bruge forskellige teknikker til at analysere om det er muligt at optimere på områder, således man højner effektiviteten og den økonomiske gevinst. Det kan være ved kundeservice, marketing, salg, indkøb m.m.

Ligegyldig forretning eller branche, er en intern procesoptimering interessant.

Kom godt igennem vinteren med disse tips

Vi er efterhånden kommet godt ind i vinteren og de mørke dage er over os. For mange er vinteren en lidt trist årstid, men du kan heldigvis gøre meget for at komme godt igennem vinteren. Vi har samlet et par tips i denne artikel til hvad du kan gøre for at komme godt igennem det sidste af vinteren.  

Sund kost og motion

Hele året rundt, er det vigtigt at spise sundt og dyrke motion, men især om vinteren er det ekstra vigtigt at du sørger for at spise sundt og dyrke motion. Det er nemlig afgørende for at have god energi i hverdagen, og hvis du mister energi, fx fordi du spiser usundt, kan det være med til at gøre det sværere at komme udenom de mørke dage i løbet af vinteren.

For at spise sundt, handler det først og fremmest om at spise varieret. Selvom du spiser varieret kan det dog være svært at dækket behovet for de forskellige vitaminer og mineraler. Men her kan kosttilskud være med til at hjælpe. Der er fx mange der supplerer kosten med tilskud af omega-3 via fiskeolie. Om vinteren kan det samtidig være nødvendigt med et tilskud af d-vitamin, da vi normalt får meget d-vitamin fra solens stråler.

Motion er også vigtigt, og her kan du med fordel dyrke lidt motion udenfor, da frisk luft kan være med til at gøre dig gladere. Selvom det er mørkt meget af tiden, er det vigtigt at komme ud at få lidt frisk luft, for at komme godt igennem vinteren. Og lidt motion behøver ikke at være en lang intens løbetur, det kan sagtens være en rask gåtur eller en cykeltur.

At sove godt er essentielt

At sove godt er, ligesom sund mad og motion, også essentielt for at komme godt igennem vinteren. Hvis du ikke sove godt lige nu, gælder det om at skabe en god søvnrutine, og have et godt soveværelse, der er indrettet til at du kan sove godt.

For at få en god søvnrutine, skal du først og fremmest sørge for at gå i seng og stå op på nogenlunde samme tid hver dag. Hvis du går i seng på forskellige tidspunkter bliver din krop forvirret, og det vil derfor være sværere at falde i søvn om aftenen.

Ud over en god søvnrutine, er det også vigtigt at du har indrettet dit soveværelse, så du får de bedste muligheder for at sove godt. Det er fx med mørklægningsgardiner, så du kan sove selvom det er lyst og så er det selvfølgelig vigtigt at have en god seng, der passer til dig. Hvis du er i tvivl om hvilken seng der passer godt til dig, kan du se et stort udvalg af forskellige senge hos Sengetid.

Forkæl dig selv

Vores tredje råd til at komme godt igennem vinteren er at huske at forkæle dig selv. Vi skrev i første afsnit at det er vigtigt med sund kost og motion, men der skal også være plads til lidt god mad i vinteren, så du har mulighed for lidt selvforkælelse.

Når du forkæler dig selv, får du en bedre mulighed for at være gladere og det kan derfor også være med til at du kommer godt igennem vinteren.

Du kan forkæle dig selv på mange måder – lidt god mad er en af dem. Du kan også forkæle dig selv ved at tage på shoppingtur og købe lidt nyt tøj eller noget lækkert til boligen som fx et par nye almindelige håndklæder eller lidt ny dekoration til boligen.

Personligt tilflugtssted

Soveværelset er et særligt sted i boligen, hvor kroppen skal finde ro, og hvor man frem for alt kan lade op efter en lang dag og gøre klar til den næste. På trods af, at man bruger rigtig mange timer i soveværelset, bliver indretningen af det ofte forsømt. Det er uheldigt fordi indretningen har stor betydning, når det handler om at skabe en rolig og varm atmosfære. Det er vigtigt, at soveværelset giver de rigtige omstændigheder for velvære og søvn, og det kan man skabe med den rette belysning. Et rum er aldrig helt fuldent uden den passende belysning, og det sikrer, at man altid kan se, hvad man foretager sig. Det gælder om at forkæle sig selv, og selv små ting kan gøre store forandringer og gøre det til et ekstra hyggeligt sted at være. Ved at vælge den rigtige belysning og øvrig møblering, kan soveværelset blive til andet end et sted man sover. Det kan blive et umiddelbart tilflugtssted, hvor man kan være sig selv, og gøre det man har lyst til.

Ideer til soveværelsebelysning

Når man skal vælge belysning til soveværelset, handler det grundlæggende om at vælge varmt og dæmpet lys. Lys der brænder og er meget skarpt er ubehageligt uanset om man vågner inden solen står op om morgenen, man skal op på toilet i løbet af natten eller man kan lide at læse i sengen inden man skal sove. Det er derfor en fordel at vælge en lampe til siden af sengen med justerbart lys, så man kan tilpasse lysniveauet efter eget behov. Det er også muligt at få lamper, hvor lysretningen kan justeres, så man ikke forstyrrer sin partner, når man gerne vil læse en bog i sengen. Til sidst skal man tænke på design og indretning. Sengelampen skal naturligvis passer ind i den øvrige del af rummet og skaber ro og personlighed.

Stort udvalg online

Det kræver nøje udvalgt belysning at skabe et fristed, hvor man kan føle sig godt tilpas. Er man i færd med at lede efter sin nye sengelampe, der skal gøre nætterne lyse, er der nærmest ingen grænser for, hvilke lamper man kan finde online. Udvalget omfatter en lang række soveværelselamper, sengelamper og væglamper, som er med til at skabe en behagelig og varm stemning og giver en muligheden for at lave sit soveværelse om til at personligt tilflugtssted.